La millor beguda del món, l’oda a l’orxata de Día Sexto

Com si d’un debat d’estat es tractara. A les xarxes socials, especialment Twitter, ha esclatat una guerra civil. Orxata sí o orxata no. El raper valencià Día Sexto, membre de Sons of Aguirre ha volgut donar la seua opinió en forma d’oda al dolç líquid element. Els seus arguments en forma de cançó no fan més que posar fi al conflicte. Fins els haters més acèrrims veuran d’altra manera l’orxata després d’escoltar la cançó. Un rap amb una base acústica que no pots de parar d’escoltar mentre assaboreixes un bon glop i dius: ai, que bona està l’orxata!


Antecedents

Tot va començar amb el famós youtuber AuronPlay manifestant la seua animadversió cap a l’orxata. També va obrir una enquesta en Instagram on demanava opinió als seus seguidors. A partir d’ací, un xorro de memes, enquestes, comentaris… alguns més amables, altres d’insolents. Un debat  al qual vèiem difícil una resolució fins el tema de Día Sexto. El raper també conegut com WillyLET, a banda de defendre la nostra estimada orxata també informa de que està treballant en un nou disc. Ací teniu el seu comunicat íntegre.

Us conte. Porte uns mesos treballant en el que serà un nou disc com a Día Sexto. Dedicant-li moltes hores i mim al que és un dels treballs més personals que he fet mai. No sortirà fins l’any que ve i desconec la quantitat de cançons o la data perquè tot depèn de la meua bogeria, així que és impredictible. Per això, i en vista dels últims esdeveniments he decidit trencar el silenci i llançar un crit a favor de l’orxata.

Potser ens trobem davant la peça visual de major qualitat en el meu canal, prop de dos minuts li he dedicat a aquesta meravella (després del que vaig fer amb autocrítica el nivell estava baixet). Doncs bé, això és simplement per anunciar que no estic pujant res perquè aquesta vegada vull que siga especial i empaquetar-ho tot. Mentrestant, doncs faig l’imbècil amb petites melodies que no vaig a incloure en el disc i de pas allibere l’estrès fent el monguer. Molta pau i orxata.

Dia de l’orxata i la xufa de València

I la casualitat (o no) ha volgut que demà dissabte 7 de juliol se celebre el Dia de l’orxata i la xufa de València. Al llarg del dia, empreses inscrites en la Denominació d’Origen donaran degustacions i faran venda dels productes que elaboren amb Xufa de València. També hi hauran  empreses del món del turisme i gastronomia vinculades a la xufa.

A més, hi haurà una exposició de maquinària, tallers d’elaboració d’orxata casolana, fotocalls, activitats infantils, actuacions musicals i alguna que altra sorpresa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €