5 sèries on la música és la principal protagonista

Actualment, l’oferta de sèries és quasi inabastable. Entre les televisions i les noves plataformes d’streaming són quasi infinites les produccions. Encara que podem començar a descartar per exemple per la temàtica. Com sabeu som uns apassionats de la música, i amb l’ajuda de les bases de dades de web com Filmaffinity i la nostra pròpia experiència, et recomanem 7 sèries on la música és la principal protagonista. Si coneixeu alguna més que valga la pena, no dubteu en deixar-la als comentaris.

Treme

Disponible a la plataforma HBO. Dels creadors de The Wire, considerada per moltes veus la millor sèrie de la història de la televisió. Treme està ambientada després del pas de l’huracà Katrina per Nova Orleans. Entre les ruïnes del barri de Treme, sorgeix un grup de músics per tocar cançons sobre esperança i reencarnació. La sèrie consta de 4 temporades, i ja està finalitzada encara que en un principi la idea era emetre 5 temporades.

Vinyl

Disponible a la plataforma HBO. Baix el segell de Martin Scorsese i Mick Jagger va tindre un dels episodis pilots més potents que es recorda a la història de la televisió. La sèrie conta com el president d’un gran segell discogràfic intenta salvar la seua companyia encara que això implique vendre-la als alemanys. Ambientada al Nova York dels 70 on el punk, hip-hop i disco començaven brotar. Sols consta d’una temporada però no exempta de qualitat. La baixa audiència va forçar HBO a cancel·lar la segona temporada que estava confirmada.

Flight of the Conchords

Disponible a la plataforma HBO i va ser emesa també pel canal de pagament TNT. Protagonitzada pel duo musical real neozelandés format per Jemaine Clement y Bret McKenzie, els quals interpreten versions fictícies d’ells mateix. La sèrie conta les aventures del duet en el seu intent de conquerir el mercat estatunidenc. Cada capítol intercala cançons del grup a mode de videoclip influent en l’argument. Ja siga un monòleg interior, un diàleg o formant part de la trama. Consta solament de dos temporades i té una legió de seguidors friquis. De fet, d’entre aquests friquis, el canal TNT en va trobar dos (Toni Rodríguez i Iker Bengotxea) perquè adaptaren les cançons al castellà.

The Get Down

Disponible a la plataforma Netflix encara que també compta amb la coproducció de Sony. És obra del creador d’obres notables com el musical Moulin Rouge. Està ambientada al Nova York de finals dels anys 70 i mostra l’auge del hip-hop i la música disco a traves dels ulls d’un grup d’adolescents. Cada episodi comença amb MC Books, un artista famós que rapeja la seua història a una gran multitud durant un concert al 1996. La sèrie compta amb una sola temporada dividida en dos parts. Netflix va anunciar que la sèrie estava conclosa i que no hi haurien més parts.

Mozart in the Jungle

Disponible a la plataforma Amazon Prime i Movistar. Sexe, drogues i música clàssica. Així la venen i així resa el títol de la novel·la escrita per l’oboista professional Blair Tindall, en la qual està basada la sèrie. Aquesta oboista protagonitza la sèrie, quan entra a formar part de l’orquestra simfònica de Nova York. L’excèntric i carismàtic director de l’orquestra està inspirat en la figura de l’emblemàtic Gustavo Dudamel. La sèrie té 4 temporades i la quarta serà l’última tal i com va anunciar Amazon.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €