5 llocs espectaculars on pots fer acampada lliure

Per l’estiu, amb les vacances i les bones temperatures, les opcions per a fer excursions o passar el dia fora són moltes: platjes i cales, trekking per muntanya, viatges express a països estrangers o fer acampada lliure. No obstant això, acampar en ple sòl rural et pot comportar problemes perquè no et pots assentar a qualsevol paratge natural.

Heu fet ja les dues hores de viatge en cotxe -escoltant les cançons estiuenques en valencià, clar-, heu accedit pels llocs més intransitables de l’àrea, heu armat, per fi, la tenda de campanya. Però, malauradament vos heu adonat tard que precisament en eixe terreny no està permesa l’acampada. Per a estalviar-vos eixe mal de cap, a la Tresdeu hem trobat un mapa col·laboratiu amb desenes de punts on la zona està controlada i és legal acampar-hi. Més de 60 llocs d’acampada controlada i un total de cinc refugis. Amb la pandèmia provocada per la Covid-19, aquests han permés tancats. Consulteu l’obertura dels llocs abans de posar-ne rumb.

D’entre estos enclavaments, n’hem escollit cinc zones d’acampada. Els tres primers del País Valencià i 2 darrers, de la resta de l’Estat. Recorda que, si vols acampar-hi en cap d’ells, hauràs de procurar ser net/neta i no deixar les escombraries pel terra. Amb la calor i el clima estiuenc, el risc d’incendi és molt major.

1. TOLL DE LA FONT MAJOR (SELLA, MARINA BAIXA)

FONT MAJOR

Foto via: www.elgatho.com

Ubicació exacta en coordenades.

 

2. PENYAGOLOSA (Alcalatén i Alt Millars)

penyagolosa

Foto via: parquesnaturales.consumer.es

Ubicació exacta en coordenades: A l’àrea d’acampada del Planas.

3. L’HORT DE SORIANO (CARCAIXENT, RIBERA ALTA)

HORTA SORIANO

Foto via: Ajuntament de Carcaixent

Ubicació exacta en coordenades.

4. LARRAITZ (ABALTZISKETA, GIPUZKOA – PAÍS BASC)

 LARRAITZ

Foto via: Viquipèdia

Localització propera a les poblacions més grans com Beasain o Ordizi. Molt freqüentat perquè s’ubica a l’inici de la pujada al mont Txindoki. Permeten dormir en les furgonetes i hi ha banys i berenadors -en la zona de banys i berenadors no es pot acampar.

Ubicació exacta en coordenades.

5. EL SOTILLO (GUADALAJARA, CASTELLA LA MANXA)

 el sotillo

Foto via: Senderismo Guadalajara.

La zona d’acampada controlada El Sotillo es troba en un paratge natural amb contrastos de colors: zones verdes de flora i d’altres grises pels trams rocosos de la Sierra Arana. Ací disposes dels serveis diversos: aparcament, zones de joc, quiosc-bar, taules i zones per a fer torrada, fonts i banys. S’aconsella, a més, visitar el museu Micològic, on pots conéixer els fongs diversos de la província manxega. Si t’abelleix fer senderisme, hi ha camins com el sender del Mirador del Sotillo, que et portarà fins al Puerto Lobo.

Ubicació exacta en les coordenades.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €