8 coves aquàtiques per a visitar en estiu

Quan arriba l’estiu comença la calor, i amb ella moltes persones busquen llocs amb aigua per a ajudar a suportar millor les altes temperatures. No obstant això, no tot es redueix a la platja i la piscina, ja que al nostre territori comptem amb nombrosos llocs únics que ens permeten refrescar-nos en entorns privilegiats. A continuació, et presentem 8 coves aquàtiques per a visitar en estiu que es troben per tot el País Valencià.

La cova dels Arcs (Poble Nou de Benitatxell)

Situada prop de la famosa cala Moraig, al Poble Nou de Benitatxell (Marina Alta), la cova dels Arcs és una altra de les moltes meravelles geològiques que posseeix aquest municipi. El nom de la cova prové dels dos arcs naturals que donen la benvinguda als visitants.

Per a accedir a aquesta cova, és necessari posar-se en contacte amb l’oficina de turisme del municipi. Des de fa alguns anys, l’Ajuntament regula l’accés a la cova. Per tant, és necessari fer una reserva prèvia (i pagar la corresponent tarifa de 12 euros en cas de voler estacionar a prop) per a assegurar un lloc i visitar aquest increïble lloc.

La cova del Barber (Benidorm)

Aquesta cova és una de les joies poc conegudes de la ciutat dels gratacels, sovint passada per alt a causa de les populars platges de Llevant i Ponent. Aquesta formació geològica es troba al Parc Natural de la Serra Gelada, entre la cala de l’Almadrava i la cala del Tio Ximo.

Per a accedir a ella, es recomana tindre bona forma física i experiència en escalada, ja que no existeix un accés condicionat. Si no et sents segur/a per a descendir, sempre pots gaudir de les impressionants vistes des del mirador en la part superior i donar-te un capbussó en qualsevol de les dues cales pròximes.

La cova del Llop Marí (Xàbia)

Xàbia, definitivament, és un dels llocs en la costa valenciana amb més quantitat de coves marines. Entre les més conegudes es troba la cova del Llop Marí, que es troba prop de la cala de la Granadella.

Aquesta cova és accessible tant a peu, descendint per més de 200 escalons, com per mar, a través de taules de paddle surf, caiacs o altres mitjans que suren en l’aigua. És un lloc perfecte per als amants del busseig lleuger, ja que en el fons marí es poden trobar una varietat de fascinant fauna marina.

La cova de Las Palomas (Iàtova)

En el recorregut del riu Juanes, que naix en la rodalia de Iàtova, es troba una cova enclavada en un paisatge abrupte. El seu principal encant radica en una cascada d’aproximadament vint metres d’altura, que confereix a aquesta formació geològica un caràcter encara més singular.

Aquest lloc compta amb dues àrees destinades a acampar i diverses instal·lacions per a gaudir del dia, com a espais per a cuinar paelles i serveis. És una opció idònia per a passar una jornada en família, sempre amb una consciència responsable per a evitar embrutar l’entorn i deixar-lo en les millors condicions possibles.

La cova Tallada (Xàbia)

És cert, en el cap de Sant Antoni, entre Dénia i Xàbia, es troba una de les coves marines més famoses, la cova Tallada. Aquesta cova té una part natural i una altra artificial, resultat de l’extracció de pedra tosca, una roca calcària utilitzada per a la construcció entre els segles XII i XIV. La cova es divideix en diverses sales, algunes de les quals compten amb piles que recullen degotejos d’aigua dolça.

A causa de la fragilitat de l’entorn i a l’augment de visitants en els últims anys, s’ha regulat l’accés a la cova. Per tant, és necessari fer una reserva tant per a accedir per terra com per mar. Aquesta mesura ajuda a preservar aquest bell lloc i mantindre’l en bones condicions per a les generacions futures.

La Tosca (Vilafermosa)

En aquesta localitat de l’Alt Millars es troba aquesta cova poc coneguda, que compta amb un salt d’aigua i un gorg. A més, des del proper mirador podem contemplar les formacions rocoses de tosca que li donen nom a la cova.

Per a arribar, és necessari recórrer una sendera d’aproximadament una hora, que es pot iniciar des de l’ermita de Sant Antoni. Una vegada arribem a la seua final, podrem delectar-nos amb aquest regal de la naturalesa.

La cova de Las Toscas (Sot de Xera)

En ple Parc Natural de Sot de Xera (Serrans) es troba la cova de Las Toscas, una altra formació rocosa perfecta per a visitar durant l’època estival, especialment per a aquells que resideixen a les comarques de l’interior.

Darrere de la cascada s’oculta l’entrada de la cova, la qual posseeix diverses obertures comunicades entre si. Cal destacar que aquesta formació està protegida, per la qual cosa s’ha de tindre extrem cuidat en explorar-la, especialment per a evitar danyar la part superior de la formació, que es considera de gran valor geològic.

La cova del Turche (Bunyol)

A la ciutat de Bunyol, a la comarca de la Foia, es troba la cova del Turche, una formació geològica que presenta un impressionant amfiteatre de roca calcària i un llac en la seua base, creant un conjunt únic en el seu gènere.

Gràcies al seu fàcil accés, és possible gaudir d’un agradable passeig mentre es contempla el paisatge circumdant. Durant la temporada estival, també es disposa d’una zona habilitada per al bany, especialment dissenyada per a aquells que desitgen gaudir d’un refrescant capbussó en plena naturalesa.

Des de Tresdeu valorem i estimem el nostre patrimoni natural i us animem a visitar aquestes coves aquàtiques!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €