Una ruta d’art contemporani pels museus del País Valencià a agost

Durant aquest mes d’agost, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana ofereix una interessant ruta d’art contemporani pels museus del País Valencià a agost, centrada en artistes valencians. Les exposicions es duen a terme en diferents ubicacions, com el Centre Cultural Las Cigarreras a Alacant, la Fundació Chirivella Soriano a València, el Museu de la Mar de Santa Pola i el Palau dels Ducs de Medinaceli a Geldo, aquest últim reconegut com a capital cultural valenciana en 2023.

La col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, iniciada en 2017 per a promoure el sector artístic valencià, és la base de gran part de l’oferta expositiva del CMCV. S’han adquirit obres de diversos artistes locals, abastant diferents expressions artístiques com a escultura, pintura, fotografia, videoart i instal·lacions, que reflexionen sobre el món actual.

A continuació, des de Tresdeu, et deixem la ruta per a gaudir de les exposicions d’art contemporani repartides pels museus de tot el País Valencià aquest agost:

Las Cigarreras d’Alacant

En el Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant, els visitants poden gaudir de dues interessants exposicions. La primera és ‘Art Contemporani V’, que presenta una selecció de 19 obres adquirides per Cultura de la Generalitat en 2021. Aquesta mostra col·lectiva reflecteix la diversitat expressiva i artística del panorama actual en la Comunitat Valenciana, incloent-hi escultura, pintura, fotografia, videoart i instal·lacions que proposen reflexions sobre el món actual. Entre els artistes que formen part d’aquesta exposició es troben Clara Sánchez Sala, Eduardo Infante, María Dolores Mul·là, Perceval Graells, Ricardo Cases, Rosalía Banet, Carmen Ballester, Gels Mit, Manuel Sáez, Maria Llopis, Pascual Arnal, entre altres.

En el mateix espai del centre cultural, es troba ‘A cinquito, derecho a tocar’, una instal·lació audiovisual creada pel col·lectiu Nucbeade, compost per Quiela Nuc i Andrea Beade. Aquesta obra convida a la reflexió sobre la normalització de la violència a través de la construcció de l’altre. Les autores combinen el poder del mitjà audiovisual, la instal·lació i la performance per a generar narratives que desafien la història oficial dominant.

Totes dues exposicions estaran disponibles per a visitar fins al 9 de setembre.

Museu de la Mar de Santa Pola

En el Museu de la Mar de Santa Pola es presenta l’exposició ‘Memòria d’un espai propi. Art contemporani de la Generalitat Valenciana’, que forma part de la selecció realitzada entre la col·lecció de titularitat pública. Aquesta mostra s’endinsa en el poder de la identitat personal i col·lectiva en relació amb la casa, el paisatge i el patrimoni comú. A través de les obres de destacats artistes com Alejandro Casanova, Alejandro Mañas, Amanda Moreno, Carolina Ferrer, Elena Martí, Jorge Peris, Maribel Domènech, i més artistes, l’exposició aborda de manera poètica i reflexiva temes fonamentals entorn de l’experiència humana i la seua relació amb l’entorn.

La mostra estarà oberta al públic fins al pròxim 10 de setembre.

Palau dels Ducs de Medinaceli de Geldo

En el Palau dels Ducs de Medinaceli, situat a Geldo, es presenta l’exposició ‘Paisatges immediats. Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’. Aquesta mostra forma part del cicle organitzat pel Consorci de Museus per a celebrar la capital cultural valenciana de la localitat. L’exhibició reuneix obres d’onze destacats artistes: Agustín Serisuelo, Ana Sansano, Bleda i Rosa, Pilar Beltrán, Sebastià Miralles, Vicente Tirado de l’Olmo, Alex Marco, Ángeles Marco, Irene Grau, Juan Ortí i Damià Jordà.

‘Paisatges immediats’ explora el concepte del paisatge des d’una perspectiva polièdrica i profunda, destacant el seu paper com a font d’identitat i retrat de l’entorn que ens envolta, influenciant la nostra identitat individual i col·lectiva com a societat. Cadascun dels artistes presenta la seua visió única sobre el paisatge, utilitzant diferents tècniques i estils artístics per a expressar les seues reflexions i emocions.

La mostra estarà oberta al públic fins al 3 de setembre.

Fundació Chirivella Soriano de València

En la Fundació Chirivella Soriano de València es troba l’exposició ‘Estructuras Criptomórficas’ que ofereix una retrospectiva sobre el destacat artista Mariano Maestro, reconegut exponent de l’abstracció geomètrica.

La mostra presenta una cuidada selecció de pintures, relleus i escultures creades per l’artista al llarg de la seua carrera, abastant des de 1970 fins a l’any 2023. Aquesta revisió artística brinda al públic l’oportunitat d’apreciar tant algunes de les primeres obres de l’artista com les seues creacions més recents. Cal destacar que Mariano Maestro no havia tingut una exhibició destacada a la ciutat de València des de l’any 2008, per la qual cosa aquesta retrospectiva representa una valuosa oportunitat per a conéixer en profunditat la seua trajectòria artística.

La mostra estarà disponible per al públic fins al 10 d’octubre.

Aquesta rica programació d’art contemporani ofereix una varietat de propostes per a gaudir durant l’estiu, convidant a descobrir talents locals i explorar diferents expressions artístiques a la Comunitat Valenciana.

A més, recordar-vos que el Centre del Carme a València i el cicle CCCCinema d’Estiu ofereixen més opcions culturals i cinematogràfiques per a l’entreteniment durant tot l’agost.

Des de Tresdeu sempre t’animem a gaudir de les nostres festes, festivals i música, però també dels nostres museus.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €