Les cançons valencianes més futboleres

Fa poques setmanes, Tardor llançava la seua cançó en homenatge al centenari del València CF. Això ens va portar a pensar altres exemples que grups valencians han dedicat temes al futbol. Normalment una versió més rockera i animada dels himnes dels seus equips favorits. Altres vegades, cançons simplement futboleres. En són moltes, ens deixem alguna? Deixa’ns la teua als comentaris.

València CF

El València CF és sense dubte el club que més afició arrossega arreu del País Valencià. Aquesta temporada se celebra el centenari de la seua fundació i amb aquesta excusa trobem multitud d’homenatges. Ja vos vam presentar el treball de Tardor “És això el que ens fa grans” però no és l’únic. També trobem la cançó del grup Bombai Eterno junto a ti” la qual va suscitar queixes per ser la cançó oficial del centenari i estar interpretada en castellà.

També trobem molts altres exemples. Fanáticos amb “Eternamente Valencia“, El Viaje de Elliot amb “Sentiment“, Emilio Solo amb “Amunt València a la victòria!” són sols alguns exemples. Encara que un dels que més ens agrada, és aquest interpretat per Miquel Gil “Tornaran”. Melodia que repassa gairebé els 100 anys d’història del club de Mestalla.

No solament el club és protagonista de les cançons. També jugadors valencianistes han protagonitzat cançons. Com per exemple Paco Alcácer actualment al FC Barcelona i el seu trist debut com a golejador valencianista a Mestalla, contat per Els Jóvens.

Un altre mite valencianista que té la seua cançó és Mario Alberto Kempes. “Nostalgia de Bell Ville” de La Gran Esperanza Blanca conta el debut de Kempes, en un partit del Trofeu Taronja, on el club de Mestalla es va enfrontar al CSKA de Moscou. Kempes va tenir una participació desastrosa fallant gols cantats i errant fins a un penal. Però, qui podia saber el que aquell melenut argentí anava a oferir al valencianisme?


Llevant UE

El Llevant UE compta amb un artista de capçalera. El cantautor Xavi Copado, Lliure ha escrit un fum de cançons en honor al club dels seus amors. Ni més ni menys que un disc íntegrament dedicat al Llevant, anomenat Aquest preciós encant. Té 10 cançons i “Blaugranes al vent” és la més popular entre elles.


Alabaix – Força Elx

El grup il·licità Alabaix, ja sense activitat, eren aficionats i membres de les penyes antifeixistes de l’Elx. Al seu primer disc van incloure aquest himne punk-rock anomenat “Força Elx”.


El Corredor Polonés – El crit del Clariano

El grup ontinyentí El Corredor Polonés no va poder negar-se davant el requeriment del club de futbol del seu poble. Un himne rocker i una autèntica raresa la qual segurament pocs coneixen.

*Il·lustració de portada de Pau Valls per a Els Jóvens

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €