Tardor dedica una cançó al centenari del València CF

2019 és l’any del Centenari del València CF. Per aquesta raó, els valencians i valencianistes Tardor s’han decidit per presentar hui un tema molt especial. La cançó titulada “És això el que ens fa grans” vehicula totes les emocions que desperta el club dels seus amors entre els 5 components de Tardor. La cançó ve acompanyada d’un videoclip amb imatges històriques del conjunt blanquinegre.

“És això el que ens fa grans” és una cançó escrita i composta per Àlex Martínez. Gravada i produïda per Tono Hurtado. El disseny de la portada i el grafisme són d’Antonio Mateo. El vídeo ha estat editat per Jorge Luna amb  la documentació i selecció de material audiovisual de Joan Gramuntell. El videoclip porta subtítols en castellà i anglès a càrrec de Francesc Martínez.

Parlem amb Àlex Martínez

Hem volgut parlar amb Àlex Martínez sobre aquest projecte. El qual ens assegura que no és cap tipus de resposta a la cançó oficial del Centenari interpretada per Bombai “Eterno junto a ti”, la qual ha obtingut moltes crítiques per no tindre la lletra en valencià.

Com sorgeix aquesta iniciativa?

Nosaltres teníem en ment des de fa molt de temps fer una cançó homenatge al València. Sempre hem tingut la idea al cap. No és molt comú que tots els membres d’un grup de música siguen del mateix equip. Nosaltres 5 som del València i 3 tenim el passe, en això no discutim. A Tardor tenim unanimitat en eixe aspecte, anem a Mestalla tots els caps de setmana. Som un grup futboler i era una idea que sempre hem tingut en ment.

És algun tipus de resposta a la cançó oficial del club en castellà?

Com t’he dit és una idea latent que tenia Tardor. El que passa és que ha coincidit en el temps amb la cançó oficial en castellà. Nosaltres vam pensar que la nostra cançó seria en valencià per dos raons. Primer, perquè composem i cantem en valencià. I segon, perquè pensem que com a valencianistes i valencians ens agradaria que la cançó del Centenari del València fora en valencià. En cap cas volem que siga una resposta a l’altra cançó. Al cap i a la fi, parlem d’una cançó, no d’un himne, tu no tries fer un himne, l’afició ja s’encarregarà de convertir-ho en himne.

Què conteu amb la lletra?

Pensem que contem el que per a molta gent significa el València. Representa la idiosincràsia del València, no és una lletra que pugues validar per a qualsevol altre equip. La lletra és un diàleg entre diverses generacions on intentem explicar perquè un xiquet o xiqueta s’ha de fer del València.

Pel que fa a l’estil?

És un estil completament clàssic, quasi de banda sonora de pel·lícula, desvinculat de qualsevol generació o tendència. No volíem fer una cançó pop-rock, volíem una cosa més transversal. Pensàrem en un estil o sons transversals com són les bandes sonores, que són emocionants per a tothom. Òbviament estem a anys llum dels compositors com Zimmer o Williams, però eixe és el referent. Una instrumentació clàssica amb elements moderns, on a la melodia es pot trobar el segell nostre.

Haveu donat a conéixer la cançó al club?

Nosaltres hem parlat amb el club. Com ja t’he dit, no volíem que semblara una resposta a la cançó oficial. Els comentàrem: «entenem que teniu himne oficial però anem a fer açò». I des del club, molt agraïts, ens han confirmat que si poden ens ajudaran a difondre el tema i si els agrada, el posaran a Mestalla. Un intermediari del club ha estat informat en tot moment, i en cap cas ens han posat impediment ni comentari negatiu. Tot el contrari, veuen positiu que es facen cançons pel Centenari. Ahir ja es va armar prou rebombori per les xarxes. Confiem que continue!

I per finalitzar, què espereu d’aquesta temporada del Centenari?

Nosaltres estem il·lusionats, de fet me’n vaig a traure el passe al meu nebot de 7 anys! És una temporada que arriba després d’anys complicats. El club ha trobat una estabilitat molt positiva i l’any passat contra tot pronòstic va ser molt exitós. A principi de temporada firmava entrar en la Europa League. Estem davant un any il·lusionant. Encara que eixiran jugadors importants però n’arribaran altres. Tinc la sensació que competirem a la Champions, no farem el ridícul. És molt complicat però pot ser un any d’alegries. Cada dècada el València guanya algun títol, i aquesta acaba enguany, així que… per estadística encara que siga. Amunt!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €