5 nous artistes de música en català que ho estan petant

En els últims anys, hem vist l’aparició d’una nova generació d’artistes que, amb la seva creativitat i autenticitat, estan redefinint el panorama musical català. Descobreix 5 nous artistes de música en català que ho estan petant. Cada un d’ells ofereix una proposta única que reflecteix una gran diversitat cultural.

Des del pop, passant per l’indie i l’electrònica, aquests talents emergents estan conquerint els escenaris i les llistes de reproducció. Tant si eres un apassionat de la música en català o estàs descobrint-la per primera vegada, pega-li una ullada a aquests/es artistes.

Julieta

Julieta és una talentosa cantant catalana de 22 anys. Des que va llançar els seus primers senzills com ara “Tum valores”, “Tu juru ju” i el seu primer àlbum “Juji” l’any 2021, s’ha consolidat com una de les veus més prometedores del pop i la música urbana en català.

El seu estil musical incorpora inspiracions i referències de la francofonia, i combina una fusió d’electrònica, pop i reggaeton que li ha valgut l’elogi del públic i dels mitjans musicals i culturals al llarg del 2022. No ha passat desapercebuda, actuant en prestigiosos escenaris com el festival Primavera Sound, així com en les emblemàtiques sales Apolo i Razzmatazz de Barcelona. La seva música ha arribat a tocar l’ànima dels oients, i s’espera que continuï brillant en el panorama musical català i nacional.

Mushka

Mushkaa és una talentosa cantant que destaca en l’escena urbana en català. La seva música té un missatge únic i poderós, ja que està especialment dirigida a dones, fent d’ella una veu destacada i influent en l’empoderament femení.

Amb una carrera en constant creixement, Mushkaa ha captivat al públic amb la seva autenticitat i sinceritat en les seves lletres. Amb l’objectiu de crear un espai de representació i identificació per a les dones a través de la música, les seves cançons són una crònica de les experiències, desafiaments i triomfs de les dones d’avui en dia.

Mushkaa defineix el seu estil musical com a «reggaeton porc i música tristoia», una combinació original que barreja elements del reggaeton, dancehall, R&B i rap. Aquesta fusió d’estils li proporciona una identitat musical única i diferenciada en l’escena urbana en català. Dins del gènere urbà, la seua obra es caracteritza per ser «nostàlgica i sensible», revelant així la profunditat emocional de les seves lletres i melodies.

CACTUS

Cactus Troop, més coneguda com CACTUS, és una banda de música en català amb anys de recorregut, però que s’ha reinventat i ha format un nou equip amb Ana Campoy, MURO i Maik.

Aquest grup és conegut per la seua fusió d’estils, que barreja reggaeton, pop i trap. Ara, amb el seu nou disc Mode avió estan actuant per tot el territori.

Està clar que Cactus s’està fent un nom en l’escena musical dels països catalans. En aquest àlbum sense la seva anterior vocalista, Samantha —concursant d’OT2020— presenten una proposta alegre i ballable per a gaudir als festivals.

MARIA HEIN

MARIA HEIN, una talentosa jove de Felanitx, pianista i guitarrista, ha explorat el món de la composició, creant les seues pròpies lletres i melodies. Des de la seua arribada a l’escena musical, aquesta nova promesa balear ha assegurat un lloc destacat en el panorama musical de Mallorca.

En el seu LP debut “Continent i contingut”, llançat en 2021, Maria ens captiva amb la seua calidesa i ens sorprén amb la solemnitat i el so impecable de les seues cançons. Cada tema destil·la una mescla de senzillesa i nostàlgia, i porta l’essència única de la naturalesa balear. Les seues lletres acumulen pensaments, problemes i dubtes, i la instrumentació minimalista s’uneix discretament a les paraules, transmetent la sensació d’estar revelant un secret. Amb una sonoritat atemporal, pròxima i acollidora, el seu àlbum debut va traçar una trajectòria impressionant i va consolidar una aposta ferma.

L’artista ha sigut guardonada amb premis com a Millor Cançó i Millor Artista Revelació en els premis Enderrock 2021, reconeixent la seua màgia única i la seua habilitat per a atrapar a l’audiència.

Figa Flawas

Figa Flawas és un emocionant grup musical en català originari de Valls, creat a l’estiu del 2020. La seva música es caracteritza per una fusió de pop amb incursions en gèneres urbans i llatins com ara el reggaeton i el R&B contemporani.

La formació està integrada per dos talentosos artistes, Pep Velasco i Xavier Cartanyà, que amb la seva creativitat i passió per la música, van captivar l’atenció de l’audiència i la indústria musical catalana.

El seu compromís amb la música en català i la seva original combinació de gèneres musicals els va guanyar el reconeixement del premi Sona9 el 2022, un premi que ressalta el talent emergent en la música catalana. Aquest reconeixement va confirmar el seu estatus com a talents a seguir i els va obrir portes a noves oportunitats dins de la indústria musical.

I com hi ha tants artistes amb talent i cinc ens pareixen pocs, ací teniu dos més:

Sa Pena

Sa Pena és un duet de rap valencià format per tres integrants, dos cosins, Ausiàs i Marta, i Manel Fornés, que provenen de les comarques de la Marina i la Safor. El seu primer treball, “Principis” ofereix una proposta única en el món del rap, combinant elements clàssics del gènere amb traços melòdics propis del pop urbà i el R&B. Aquest àlbum, autoeditat, va ser llançat al febrer del 2023, i ha estat una peça clau per a la seva projecció dins del panorama musical valencià.

Ausiàs, Marta i Manel, com Sa Pena, han estat rebuts amb entusiasme pel seu estil musical innovador i la seva capacitat d’explorar noves sonoritats en el món del rap valencià. Amb aquestes oportunitats i la seva passió per la música, segurament continuaran creixent i deixant una empremta destacada en la música.

Sexenni

Sexenni és un grup de música català que va sorgir l’any 2019 i està format per set talentosos músics originaris de Lleida: Andrés Sánchez, Xavi Pons, Albert Melcion, Pep Saula, Ricard Perpinyà, Marc Monclús i Roc Bellostas. La seva història com a banda comença a l’Institut Samuel Gili i Gaya, on van crear i enregistrar la seva primera cançó, “Lleida Town” que va guanyar popularitat ràpidament.

La música de Sexenni es caracteritza per tenir una essència pop que incorpora influències de la música urbana i la música festiva catalana, sempre amb un toc humorístic, sàtira i ironia en les seves lletres. Aquesta identitat sonora s’ha consolidat amb el llançament del seu disc de debut “Retrats” (2022, Delírics).

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €