La Gata de Schrödinger, la youtuber castellonenca per a ments inquietes

Va obrir el canal de Youtube el passat febrer i ja compta amb quasi 100.000 subscripcions. Rocío Vidal és la cara visible de La Gata de Schrödinger un canal de divulgació científica, de caràcter escèptic. Física, biologia, sexualitat, pseudociència, psicologia… Inclús toca temes com l’ètica, el futbol o la felicitat, sempre relacionat amb la ciència. Vos deixem el seu vídeo més vist i el que va causar un punt d’inflexió al seu canal.

A aquest vídeo, Rocío posa en evidència a un grup d’influencers d’instagram per suposades pràctiques estafadores. De fet es dediquen a imposar les mans i fer Reiki a la gent a través d’Skype.

Rocío Vidal

Foto extreta del perfil d’Instagram @lagatadeschrodinger

Aquesta castellonenca està graduada en periodisme i publicitat. Però des de menuda la seua passió era la ciència i actualment viu a Barcelona estudiant un màster en comunicació científica. Va obrir el canal el passat mes de febrer i l’èxit li ha sobrevingut un èxit que no esperava. Reconeix que amb el boom del vídeo sobre les influencers, va rebre molt d’odi dels seus seguidors, però en general ha causat un impacte positiu.

Els seus vídeos generen debat, i encara que no penses el mateix, té en compte totes les opinions. De fet, també pots debatre amb ella.

Rocío no defuig cap temàtica i a més dels temes que hem parlat abans també exposa la seua opinió sobre temes que arrosseguen polèmica. Ha rebut crítiques per la seua manera d’entendre el feminisme, llenguatge inclusiu o també pel seu últim vídeo sobre Greenpeace. En aquesta última peça, critica l’ONG per la seua oposició als transgènics. La youtuber sosté que Greenpeace desinforma i menteix amb els seus arguments. Defèn que ser ecologista o ideològicament d’esquerres no t’ha de posicionar automàticament en contra dels transgènics.

Al mateix vídeo anuncia que tindrà segona part amb entrevista a Greenpeace inclosa. L’esperem amb moltes ganes.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €