Jordi Roca presenta el gelat “La Cara del Moro” en honor a Alacant

La Cara del Moro, el perfil més famós d’Alacant ja suma un homenatge més. El famós reboster Jordi Roca i la seu d’Alacant de la seua innovadora geladeria Rocambolesc han dut a terme aquest gelat. Els sabors, com no podien ser d’altra forma, també homenatgen la terra. Orxata i torró són els ingredients principals d’aquest saborós dolç.

La gestació del gelat

Jordi Roca i Alejandra Rivas | Foto extreta de @rrrocambolesc

La directora de la geladeria i muller de Roca, Alejandra Rivas confessà en la presentació del gelat les raons per la qual es decantaren per aquesta forma. Després de donar-li moltes voltes, finalment es decidiren per la Cara del Moro per la seua llegenda.

 

Diuen que el seu nom sorgeix d’una tràgica història d’amor impossible entre una princesa morisca anomenada Càntara i el seu pretendent Alí. Després de la mort de la parella, el pare de la princesa va pregar a Al·là el pitjor dels càstigs. En aquell moment, en aquella muntanya de Benacantil, va quedar ell mateix petrificat sota la seua fortalesa. Encara hui, quan es mira des del Postiguet, podem veure el seu rostre allà mateix, mirant a ponent.

Rocambolesc

La gelateria dels menut dels germans Roca té seu a Girona, Alacant, Madrid i Barcelona. Alacant era l’única ciutat que faltava per homenatjar. La botiga ja comptava amb els gelats del Dit de Colom (Barcelona), el Cul de la Lleona (Girona) i l’Os d’Arboç (Madrid). Rocambolesc també es caracteritza, a banda de sabors i gelats clàssics, per la seua innovació. L’originalitat de l’equip baix les ordres de Roca, els ha portat a fer gelats molt arriscats i originals. Per exemple amb la forma d’un mòbil, l’Icephone o la Mà del mata-reis de Joc de Trons. L’últim ha estat el Valencoco, un gelat amb la forma del model Andrés Velencoso promocionat amb aquest divertit vídeo.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €