Llums, càmera, acció! Es roda a València

Fa relativament poc de temps que han sorgit la Valencia Film Office i la Valencia Film Commission. Dos iniciatives perquè els grans estudis locals, estatals i internacional roden al País Valencià les seues produccions. Aquestes entitats tracte de crear totes les facilitats per realitzar tot tipus d’activitats audiovisuals. Tot allò que és burocràcia, permisos de rodatge, facilitació de serveis, cerca de localitzacions, logística, etc.

No sols València ciutat ho té tot. Tot el País Valencià compta amb nombrosos avantatges per filmar ací. La diversitat d’espais, amb arquitectures, jardins, parcs, platges, palaus, monestirs de tots els temps. Les suaus temperatures i els més de 300 dies assolellats a l’any. També la facilitat d’accessos per terra, mar i aire. Com no podia ser d’altra manera, la llum amb una tonalitat especial i una mitjana de més de 12 hores de sol diàries. Per les ajudes, subvencions i incentius fiscals a totes les produccions a canvi de posar en valor el patrimoni. A més, l’ajuda que ofereixen les entitats per gestionar els permisos. La capacitat hotelera també és un gran valor per no tindre problema a l’hora de desplaçar el set de rodatge.

Indústria audiovisual Valenciana

I tot açò, a més, sense oblidar el principal avantatge. L’àmplia indústria audiovisual valenciana, amb professionals qualificats que necessita sense dubte una gran injecció de projectes. Amb gran experiència en el sector, tant cinematogràfic com de publicitat, cinema i animació. Productores, empreses de serveis i un gran ventall de professionals reconeguts en els seus àmbits. A més, València compta també amb un Gremi d’Artistes Fallers capaços de construir qualsevol tipus de decorat. Al vídeo podeu veure diferents testimonis de professionals valencians que van treballar a Tomorrowland.

És també una bona ocasió d’aprofitar i amortitzar espais com la Ciutat de les Arts i les Ciències. La qüestionada i faraònica obra de Calatrava ja forma part del paisatge valencià, i resulta un atractiu cap al turista. Altra fortíssima inversió són els platós de la Ciutat de la Llum a Alacant. Actualment el complex es troba penalitzat per la Unió Europea. Almenys, una gran plataforma com és Netflix, s’ha interessat per les instal·lacions segons conta Valencia Plaza.

València plató de cine

El cap i casal ha acollit gran nombre de rodatges. Com per exemple Tomorrowland amb George Clooney, Britt Robertson i Hugh Laurie. També productores de Bollywood s’han fixat en la ciutat amb films com Anna Bond o Kanulu Navainaa. Els carrers de València també han sigut escenari de produccions de tots els gèneres i pressupostos com com La mala educación de Pedro Almodóvar,  Un suave olor a canela de la directora valenciana Giovanna Ribes, El amor no es lo que era o Mortadel·lo i Filemó són alguns dels títols que han tingut lloc en els carrers de València.

A més, múltiples marques han escollit València per rodar les seues campanyes publicitàries. Només per nomenar algunes Porsche, Vodafone o Springfield, entre moltes altres.

Localitzacions

La ciutat de València compta amb nombrosos espais aptes i atractius per als rodatges. Des d’altra entitat com és la Spain Film Commission s’ofereixen i proposen localitzacions com el Bioparc, Fira València, l’Estació del Nord, els Jardins del Túria, els mercats Central i de Colom, la Plaça Redona, i també l’edifici Veles e Vents.

Però no sols la ciutat de València té atractives localitzacions. La Spain Film Commision també té al seu catàleg les muralles de Morella, la Serra d’Irta a Peníscola, les Coves de Sant Josep a la Vall d’Uixó, els Alts Forns de Sagunt, el casc antic de Bocairent, el Cercle Industrial a Alcoi, la cala Moraig a Benitatxell, l’Avinguda Comunitat Europea, el Carrer Dos Cales i gratacels de Benidorm, el Castell de Santa Bàrbara a Alacant i l’Illa de Tabarca.

*Imatge de portada extreta del vídeo d’eCartelera

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
6
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €