8 canals de Youtube on l’entreteniment és divulgatiu

Sovint, Youtube o youtuber és sinònim de gameplays, salseo, postureig, challenges, rànquings, opinions personals… És contingut al cap i a la fi, però en molts casos, buit o escàs d’interés, depenent de l’exigència de l’usuari o usuària. A Tresdeu hem fet un recopilatori de canals de Youtube que ens semblen interessants en el sentit de que tracten d’entretenir i aportar contingut divulgatiu. Tots estan en castellà, així que són completament comprensibles.

Ter

El canal de Ter tracta de molts temes interessants. Ella és arquitecta, però no solament parla d’arquitectura, sinó que també analitza l’actualitat, la societat i Internet, des de punts de vista filosòfics. Ací us deixem un curiós vídeo sobre la geometria dels emojis.

C de Ciencia

Com el seu propi nom indica, C de Ciencia, tracta la ciència en general. El canal publica tres tipus de vídeo. Setmanalment un analitzant les notícies científiques de cada setmana. Mensualment un altre tractatn algun tema fascinant de l’univers. I cada 3 mesos un tutorial científic. El seu vídeo més popular tracta sobre el mite tan estés de que els humans no emprem al 100% el nostre cervell.

Jaime Altozano

Un dels canals d’anàlisi musical per excel·lència. El canal de Jaime Altozano es caracteritza pels seus vídeos divulgatius sobre com funciona la música. Les seues anàlisis t’expliquen perquè la música és música i t’ajuden a entendre el que escoltes. L’anàlisi de la música de la saga El senyor dels anells és ja un clàssic de la plataforma.

Cuellilargo

Temes polítics i socials copen la temàtica dels vídeos de Cuellilargo. Des del cas de La Manada, els joves d’Alsasua i altres temes de política internacional. El seu vídeo més vist és aquest on explica perquè el seu mapamundi penja “del revés”, i explica que hi tenen a vore raons polítiques, ideològiques i socials.


Visual Politik

A aquest canal es parla de les implicacions de la política. Tracten d’entendre i explicar que ocorre al món fugint de les tertúlies cridaneres dels mitjans de comunicació tradicionals. També baix la petició del públic subscrit van tractar el cas de Catalunya.

QuantumFracture

Cada dijous aquest canal penja un vídeo sobre ciència, sobretot física. Però tots els temes escollits també es relacionen amb temes filosòfics, amb uns vídeos molt atractius i interessants. En aquest vídeo explica l’experiment de la doble escletxa, que vos farà traure fum del cap.

Pero eso es otra historia

Com bé indica el seu nom, es tracta d’un canal divulgatiu d’història. Pretén repassar tota la història des de l’origen de l’univers fins als nostres dies. Amb un toc d’humor elabora vídeos amb mapes, animacions, mems i fragments de pel·lícules i documentals. De vegades també recorda a l’estil APM?. El vídeo més vist del canal és aquest que parla de la mitologia grega.

Date un Voltio

A aquest canal et conviden a aprendre física des de zero i resoldre els teus dubtes sobre la matèria. El vídeo més vist del canal és aquest on analitza la pel·lícula Interstellar, plena de ciència. El vídeo tracta d’explicar que hi ha de veritat i de ciència no ficció en la famosa pel·lícula de Christopher Nolan.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €