Experiment Stuka, 4 pobles de l’Alt Maestrat víctimes dels nazis

Aquest dijous 8 de novembre s’estrena per sales de tot l’estat, el documental valencià Experiment Stuka. Una interessant peça audiovisual que ens relatà el perquè dels desconeguts bombardejos nazis sobre la comarca de l’Alt Maestrat en plena Guerra Civil. En maig del 38, tres avions bombardejaren cases i esglésies de Benassal, Albocàsser, Ares del Maestrat i Vilar de Canes, matant desenes de veïnes i veïns. Mai ningú va entendre qui n’era el responsable. Fins la realització del documental de Pepe Andreu i Rafa Molés. Podeu veure el tràiler.

Sinopsi

Stuka

Tothom es fa la mateixa pregunta. Per què l’exercit nazi bombardejà quatre diminuts pobles castellonencs? Han hagut de passar vora 80 anys perquè un veí de Benassal haja decidit ajuntar les peces. La principal, un arxiu amb 66 fotografies aèries dels alemanys que documentaren aquell bombardeig. Per fi, els habitants dels quatre pobles sabran que van ser víctimes d’un experiment nazi.

Els pilots i els avions pertanyien a la Legió Còndor, enviada per Hitler per ajudar Franco. L’objectiu de l’experiment era calibrar si el nou model d’avió Junkers 87A conegut com Stuka aguantaria una nova bomba de 500 quilos. El mortífer èxit de l’experiment va ser determinant. Els nazis van decidir construir en massa el model Stuka per arrasar Europa en la posterior Segona Guerra Mundial.

Estrena

Aquest dijous comença l’estrena del documental Experiment Stuka i ho farà a Elx i Palma. Un dia després arribarà a València, on estarà als Cines Lys del 9 al 15 de novembre.

  • 8 de novembre: Elx, Cines Odeón, 19:00 i 21:00 hores. Col·loqui amb Pepe Andreu. Entrada lliure.
  • 8 de novembre: Palma, Ocimax Palma Aficine, 20:00 hores. Col·loqui amb Rafa Molés. 4 €.
  • Del 9 al 15 de novembre: València, Cines Lys, 20:35 hores. Col·loqui amb els directors. 8,5 €.
  • stuka9 de novembre: Reus, Festival Memorimage, Teatre Bartrina, 09:45 hores. Entrada lliure.
  • Del 13 al 15 de novembre: Alacant, Kinépolis, 18:00. Col·loqui amb els directors.
  • 16 de novembre: Bilbao, Multicines 8. Col·loqui amb l’equip del film.
  • 22 de novembre: Ontinyent, Cineapolis el Teler, Cineclub Utiye, 20:00. Col·loqui amb els directors.
  • 23 de novembre: Amposta, UCC, 20:30.
  • 27 de novembre: Barcelona, Girona Cinemes, 20:00. Col·loqui amb els directors.
  • 28 de novembre: Madrid, Palacio de la prensa, 21:00. Col·loqui amb els directors.
  • Del 29 de novembre a l’1 de desembre: Madrid, Cine La Morada
  • 30 de novembre: Castelló, Neocine Port Azahar, 20:15. Col·loqui amb els directors.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €