La Plana Tropical i festivalera rep la furgo de ‘València Califòrnia’

Penúltima parada de la furgo de Sénia i Nelo. València Califòrnia torna a terres castellonenques per visitar la comarca de la Plana Alta. Aquest 12é capítol s’endinsa a la platja i la localitat de Castelló de la Plana, a més de visitar les veïnes Borriol i Benicàssim. El títol del programa “La Plana Tropical”, agafa el nom d’un col·lectiu benicassut de sons jamaicans, reggae i dancehall. Però no sols de mestissatge va el programa, Sénia i Nelo també ens aproparan altres estils de l’escena castellonenca. Ja pots veure a la carta el programa visitant aquest enllaç.

S’arranca el viatge a la Plana Tropical sonant El Último Ke Zierre. Com vam poder comprovar, aquesta no seria l’única referència durant el programa. La Platja del Gurugú acull el vermut de Calmoso & The Black Fang. Amb ells és moment de xarrar de funk, jazz, hip hop i de música negra. Arriba una parada obligatòria al Club Four Seasons de Castelló per escoltar el directe i les reflexions de Lula sobre sons, modes, dones músiques i molt més. Continua el viatge per Castelló i Sénia ens porta fins al Parc Ribalta per trobar-nos amb la rumba fusió de La Ranamanca. Els inventors de la rumba de La Plana. La seua actuació fa a Nelo llevar-se la jaqueta!

Borriol i Benicàssim

Seguint les indicacions de La Ranamanca, és moment de visitar el cau del productor Sam Ferrer a Borriol. Sam fa anys que produeix el treball discogràfic de molts grups valencians. A més, consta al seu currículum ser guitarrista d’El Último ke Zierre. Parlem del seu paper com a productor.

Es moment de visitar el Parc Natural del Desert de les Palmes, a Benicàssim. Lloc de retirada espiritual, de reflexions que viu a l’ombra del Benicàssim dels festivals. Baixem a la platja Voramar per conversar amb la banda local Montefuji. Amb ells parlen dels festivals de la localitat i ens delecten amb un tema en acústic. I el programa acaba amb l’influx del reggae a Benicàssim. Ben representat pel col·lectiu La Plana Tropikal Crew amb Paupaman, Dub Dawa Sound System, Youthical Vybz i Kawak. Amb ells parlen entre d’altres coses, del Rototom i de la situació del panorama reggae.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €