Estupefacció davant les confirmacions dels Concerts de la Magdalena 2019

La setmana passada es coneixien les primeres confirmacions per als concerts de les festes de la Magdalena 2019. Va ser conéixer els primers noms d’artistes i grups confirmats i començar a bullir les xarxes socials. I és que la gent de Castelló, sense dubte, esperava alguna cosa diferent a Nancys Rubias, Café Quijano, Bertín Osborne, Efecto Pasillo o Macaco. Les principals crítiques, més enllà dels gustos musicals, és que no hi ha música en valencià ni presència femenina. Solament una de les quatre components de les Nancys Rubias és dona.

A més, per si fora poc, a excepció de Macaco i Efecto Pasillo es tracten de grups i artistes vinculats a la dreta política espanyola com podeu llegir ací, ací i ací. Els concerts són organitzats per la Junta de Festes de Castelló i són de caràcter gratuït. Cal remarcar, que la Junta de Festes de Castelló és independent de l’Ajuntament, format per PSPV i Compromís amb el suport de Castelló en Moviment. De fet, no han tingut molt bona sintonia durant aquesta legislatura, hi han tingut algun episodi de tensió.

Algunes veus justifiquen aquestes confirmacions amb arguments agafats un poc amb pinces. Indiquen que març està fora de les gires dels grups importants i el seu caixet és molt elevat. Fet que implicaria cobrar entrada, així que la Junta ha contractat el que ha pogut. També assenyalen que queden tres grups per confirmar, així que molta gent espera que s’arregle el cartell.

Indignació a la xarxa

Però el leitmotiv a les xarxes ha estat el mateix: sorna, indignació, perplexitat i estupefacció. Fins i tot memes com el #10yearschallenge s’han fet un lloc per criticar l’elecció d’artistes.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €