El millor directe del Festivern 18-19? Mira l’enquesta del Ganxo

El Col·lectiu Cultural El Ganxo de Benigànim van promocionar una enquesta al voltant del Festivern 18-19 i compartida a la pàgina de Facebook de l’Informer del Festivern. Més de 500 persones hi han participat i han aportat dades sorprenents a preguntes concretes. Quin ha estat el millor directe? Quin és el grup revelació? Són sols algunes de les preguntes que han contestat les persones enquestades. De seguida vos desgranem els resultats però primer podeu veure un fragment del directe de ZOO dels companys de Pomelo.

El Ganxo

Cal remarcar que aquesta enquesta és una iniciativa que ix d’un col·lectiu com és El Ganxo i s’ha propagat per la xarxa. No és en cap cas una enquesta oficial ni lligada a l’organització del Festivern. El Ganxo, junt amb altres col·lectius com Mariola Rock, l’Assemblea Joves Castalla, Meruts a Ontinyent, l’Ateneu de Xàtiva, Músics de Telers a Alcoi etc. han sigut fonamentals en la creació del Circuit Valencià de la Música.

Entre d’altres coses El Ganxo organitza el festival GanxoRock de Benigànim (Vall d’Albaida) que enguany se celebrarà el 3 d’agost. El cartell el llançaran en breu i tindrà la singularitat que enguany passarà a ser gratuït.

Passant ja a analitzar l’enquesta, primer sorprén la gran quantitat de gent que ha participat, en concret 569 persones. Les persones enquestades tenien 4 preguntes amb opcions per escollir grups del Festivern i 2 preguntes perquè la gent opinara sobre el millor i el pitjor del Festival.

Anàlisi

De les dades podem deduir que La Fúmiga ha estat el grup triomfador de l’enquesta. Els d’Alzira han estat els primers al rànquing del millor directe, per damunt de bandes assentades com Narco, Auxili, Mafalda o ZOO. També, segons l’enquesta La Fúmiga es converteix en el grup revelació del Festivern amb prou diferència. I se situa segon a la pregunta sobre els descobriments del Festivern.

La Fúmiga Festivern

La Fúmiga. Foto d’Adolf Boluda

 

Altres grups amb molt bons resultats son Cactus (2n grup revelació, 5é millor directe, 4t descobriment) i Maldats (3r grup revelació, 4t millor directe). Altres grups tal vegada deurien prendre nota de l’enquesta ja que se’ls estira un poc de les orelles. ZOO, Auxili i Mafalda encapçalen la llista dels grups que més ganes es tenien de veure a priori, però després figuren a baixes posicions en quant al directe (9é, 8é i 6é respectivament).

També resulta curiós com una banda que porta en actiu des del 1993 SFDK, estiga 7a a la llista de descobriments. Potser perquè una gran part del públic festiverner és més jove que la pròpia banda i la tenia deixada de banda. Això sí, el directe no va decebre i es col·loquen 3rs a l’enquesta.

Pel que fa a les preguntes sobre el pitjor i el millor, sembla que hi ha unanimitat. El més important en un festival que és l’organització i l’ambient són les coses que destaquen com a positives les persones enquestades. Puntualitat, accessos, el poble, els campionats esportius… totes les veus positives van en aquest sentit. Pel que fa a les coses a millorar, la pitjor part se l’emporta la qualitat de les polseres d’enguany, fetes de paper en compte de tela. La neteja dels WC, les campanades de cap d’any i els alts preus de la barra, són els altres motius de queixa.

Resultats de l’enquesta

ENQUESTA REALITZADA PEL COL·LECTIU CULTURAL EL GANXO DE BENIGÀNIM

Total de participants: 569

ENQUESTA FESTIVERN 2018/2019

1. Quin ha sigut el millor directe del Festivern 18/19?

 1. La Fúmiga: 11,5%(64 vots)
 2. Narco: 9,2%(51 vots)
 3. SFDK: 8,8%(49 vots)
 4. Maldats: 7%(39 vots)
 5. Cactus: 6,8%(38 vots)
 6. Mafalda: 6,8%(38 vots)
 7. Desakato: 6,7%(37 vots)
 8. Auxili: 6,5%(36 vots)
 9. ZOO: 6,5%(36 vots)
 10. Talco: 4,7%(26 vots)

2. Quins grups anaves a veure inicialment? (Es podien votar diverses opcions alhora)

 1. ZOO: 350 vots
 2. Auxili: 300 vots
 3. Mafalda: 261 vots
 4. Talco: 270 vots
 5. Desakato: 239 vots
 6. Tremenda Jauría: 234 vots
 7. La Fúmiga: 223 vots
 8. Plan B: 199 vots
 9. Smoking Souls: 171 vots
 10. Els Catarres: 168 vots

3. Quins grups has descobert al Festivern 18/19? (Es podien votar diverses opcions alhora)

 1. Balkan Paradise Orquesta: 106 vots
 2. La Fúmiga: 76 vots
 3. Jazzwoman-Periferia Norte: 75 vots
 4. Cactus: 70 vots
 5. New York Ska Jazz Ensemble: 66 vots
 6. Tribade: 56 vots
 7. SFDK: 52 vots
 8. Las Hijas de la Cúmbia: 52 vots
 9. Adala & the same song band: 50 vots
 10. The dance crashers: 44 vots

4. Quin és el grup revelació del Festivern 18/19?

 1. La Fúmiga: 17,2%(90 vots)
 2. Cactus: 9,85(51 vots)
 3. Maldats: 7,9%(41 vots)
 4. Balkan paradise orquesta: 7,7%(40 vots)
 5. Jazzwoman-Periferia Norte: 6,3%(33 vots)
 6. SFDK: 4,2%(22 vots)
 7. Adala & the same song band: 3,4%(18 vots)
 8. Tremenda Jauría: 3,3%(17 vots)

El millor i el pitjor

5. Per a tu, què és el que millor ha funcionat del Festivern? (Resum de les respostes més repetides)

 1. El lloc on se celebra, l’acolliment del poble i l’ambient que es crea a Tavernes.
 2. La puntualitat als directes i els accessos al recinte, ja que no hi havia cues.
 3. El corre-bars.
 4. Els campionats esportius.

6. I què és el que s’ha de millorar? (Resum de les respostes més repetides)

 1. Les polseres de paper, molt fluixes. El dibuix desapareixia amb només rentar-se les mans.
 2. Els WC han millorat respecte l’any passat, però la neteja deixava molt que desitjar.
 3. Les campanades. Han anat a menys. Cal tornar al que s’ha fet anys anteriors.
 4. El preu de la barra en general. Excessiu que un tiquet estiga a 2,50€ (una cervesa a 2,50€!!).

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
15
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €