L’altra cara de YouTube, reportatges i investigació

Deixa ja de banda els vídeos xorra de gatets a YouTube. També hi ha lloc per als reportatges i el periodisme d’investigació. Hui vos parlem d’una sèrie de canals de YouTube que no tenen la visió esbiaixada dels mitjans de comunicació de hui en dia. Són canals que tracten temes d’actualitat o no, amb un aspecte diferent i que no tenen veu a la televisió. Vos deixem uns exemples i consumiu amb responsabilitat, perquè potser comenceu a veure vídeos i perdeu tot el que queda de dia.

Sin filtros

Com el seu nom indica el canal aposta per la realitat sense filtres. Reportatges, història, denúncia i investigació en peces que oscil·len entre els 4 minuts fins als 50. Fa més de dos anys que la marca Sin Filtros i el canal està obert. Però tal vegada va agafar més visibilitat arrel d’aquest reportatge sobre el franquisme. Durant el 2018 han anat i publicat reportatges sobre països com Iraq, Veneçuela, Síria, Líbia… Però també tracten altres temes més propers com la prostitució, el masclisme, els límits de l’humor, narcotràfic i un llarg etcètera.

RT en Español

Des de Rússia per a tot el públic hispanoparlant es va crear aquest canal RT (Russia Today). Resulta curiós veure una alternativa al punt de vista de la visió internacional de l’actualitat. De donar mera informació han apostat descaradament per la viralització, comparteixen vídeos curts i impactants perquè tinguen moltes reproduccions. Encara hi podem rescatar reportatges com aquest sobre uns curiosos personatges del Congo que es va elaborar fa uns anys. A més publiquen el senyal en directe on sempre s’està emetent informació o reportatges.

DW Documental

DW Documental és una cadena internacional alemanya que comparteix documentals en castellà per a un públic majoritàriament llatinoamericà. Així que si no t’agrada l’accent de les pel·lícules de Disney descarregades de dubtosos portals d’Internet, no et molestes en entrar. La curiositat és que quasi tots  tenen la mateixa durada 42:46 i aborden temes com la lluita de les dones en Aràbia Saudita, astronomia, natura o l’addicció a Internet com podeu veure al vídeo.

Real Stories

Real Stories rep més d’un milió de visites diàries. Produeix peces originals d’uns 30 minuts, amb periodicitat gairebé setmanal. Per exemple, reportatges sobre sobre una alumna desapareguda al sud d’Anglaterra, un fan d’Eminem amb malaltia de l’os trencadís o una expedició pel riu Mississipí sobre un vaixell fet d’ampolles de plàstic. Un dels últims reportatges és sobre Leo, un xiquet d’11 anys increïblement madur que li encanta maquillar-se i vestir-se com una xica i jugar amb la seua identitat. No vol ser una xica, però vol tindre la llibertat de fer coses de xica. El contingut està en anglès amb possibilitat de connectar els subtítols.

Barcroft TV

Aquest canal, tal vegada ofereix un contingut més sensacionalista. Barcroft TV es basa en històries reals increïbles, encara que molt del contingut se centra massa en persones amb discapacitats severes i malalties estranyes. Però també entranyables reportatges com aquest (estrenat ahir mateix) sobre una xica de 23 anys que pateix alopècia i es nega a usar perruca.

*Imatge de portada extreta de SinFiltros.com

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €