7 noves bandes valencianes formades per dones, dona’ls suport!

Fa un parell de dies, el perfil d’Instagram del col·lectiu Fusa Activa es feia ressò del naixement de 7 projectes musicals valencians on les dones estan al capdavant. Unes propostes que sense dubte aporten una corrent de bon aire fresc, per descobrir-les i donar un toc d’atenció a les empreses programadores de festivals. A més d’aquesta darrera publicació, Fusa Activa dona difusió a través de les xarxes a més bandes formades per dones, valencianes i de tot l’estat.

També podeu consultar i/o incorporar bandes i artistes a la base de dades col·lectiva que ja fa temps promouen. Hi han bandes i artistes més que suficients per confeccionar cartells paritaris a qualsevol esdeveniment o festival. Bandes formades íntegrament o encapçalades per dones. Vos les presentem!

Càndides

De Castelló i Llíria, Càndides són Natàlia (bateria), Iris (guitarra), Adriana (guitarra i veus) i Àgueda (baix). Ja les hem pogut veure al Tremenda Fest. Són feminisme i punk, però també humor i bon rotllo. Nascudes de la cultura d’internet i el mal gust, amb la broma per bandera.

Amazonians

Des de València, reggae roots femení. Amb Paula a la bateria, Maca al baix, Sara guitarra i veu i Ndumi veu. Podeu seguir-les a Instagram i Facebook. Amazonians naix l’abril del 2015 a la seu de l’Associació E.M.C a Pinedo. Al principi per diversió després com a projecte femení que vol donar presència i força a la dona en l’escena del reggae. Es van iniciar com a plataforma de dones interessades en la música reggae creant un projecte de col·laboració col·lectiva. Ara son un grup afiançat amb les portes obertes a la participació femenina.

Las Mantis

Punk dels anys 80 des de València. Encara no hem trobat molta informació d’elles. Visiteu el seu Instagram on tenen penjats alguns stories tocant “Me gusta ser una zorra” de les Vulpes.

Escarlates

Ska i reggae també des de València amb Escarlates. Les podeu seguir a Instagram i Facebook. Elles són Esther Murgui (veu, viola), Mar Lozano (veu, trompeta), Mar Blasco (saxo, percussió), Carmen Díaz (bateria, veu), Paula Zambudio (baix) i Lucía Zambudio (guitarra).

Lisasinson

El punki-pop també té la seua representació valenciana amb Lisasinson. Del mateix mode que Las Mantis podeu entrar al seu Instagram i veure els assajos que tenen als stories.

Maluks

Dancehall, reggae, cumbia, dub… des de València. Ací teniu una mostra de les veus de Marina, Núria i Laura les quals comptaran amb Nonai Sound per al ritme, el beat i el groove. Les podeu seguir a Facebook, Instagram i Twitter.

Vi Blau

Vi Blau també són de València i fan folk-flamenc fusió. Elles són Paula (veu), Helena (guitarra), Marta (violí) i Marta i Pau (percussió). Podeu seguir-les a les xarxes en aquests enllaç, Facebook, Twitter i Instagram, i més vídeos a YouTube.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €