La cançó més dura de Pupil·les i altres videoclips valencians

Aquesta última setmana de gener està sent realment productiva. D’entre tots els videoclips musicals de grups valencians, destaca “Llàgrimes negres” de Pupil·les. Segons les pròpies membres del grup la cançó més dura que mai han fet per denunciar les agressions sexuals. Acompanyen en aquesta recopilació la col·laboració d’Eldemuro amb Licor Colecta, i els nous treballs de grups de rock i pop com Inèrcia, L’emperador i Bombai.

Pupil·les – Llàgrimes negres

“Llàgrimes negres” és una cançó inspirada en el personatge de Ludovica, la protagonista de la novel·la “Teoria general de l’oblit” de José Eduardo Agualusa. Amb aquesta cançó Pupil·les volen denunciar totes les agressions sexuals i de maltractament masclista que pateixen les dones cada dia. I fer un crit ben ferm i contundent: ni una menys! El videoclip és obra d’Elhombreviento i ha col·laborat Tres voltes rebel, apostant pel blanc i negre. Perquè davant del maltractament, o blanc o negre, no hi han grisos ni matisos.

Licor Colecta Ft. Eldemuro – Simple i Complex

El col·lectiu Licor Colecta son Mistilo, Nu-Klear, Reason i Mantekillah, 4 MC’s de Banyeres de Mariola, Bocairent i Ontinyent. “Simple i complex” és el seu primer tema en valencià, i s’han ajuntat amb un dels millors flows de rap en valencià, Eldemuro. El videoclip està gravat als carrers del casc antic de Bocairent i realitzat per Under Films.

Inèrcia – Viatge al fons de la nit

“Viatge al fons de la nit” és el primer single d’una nova etapa en la història d’Inèrcia. Els de Banyeres inicien un viatge amb el qual aniran llançant temes al llarg de l’any. Segons conten des de les xarxes aquest tema relata l’experiència de sobreposar-se a un entrebanc emocional. Parla de curació, d’un enfrontament amb la foscor pròpia per a eixir-ne reforçat i carregat de confiança. El videoclip ha estat enregistrat per Àlex Blat (Tardor=).

L’emperador – L’eco i les flors

El grup de Canals L’emperador traurà aquest 2019 el seu segon llarg durada La gran aventura amb el segell Primavera d’Hivern.”L’eco i les flors” n’és el primer avançament acompanyat d’un videoclip realitzat per Nanukstudio i produït per Alain Duplaa. Sintetitzadors i guitarres potents inunden de soroll aquest tema que serveix de carta de presentació.

Bombai – Estrella fugaz

Per als Bombai no existeix l’hivern, viuen en un constant estiu. Aquesta vegada porten americana i corbata a la platja de Portsaplaya però els dura ben poc. “Estrella fugaz” és el tema escollit del seu anterior EP de 2018 El Principio, amb Ritmes i lletres desenfadades per a aquest videoclip/videolyric on la premissa principal és fer la mona. Com el de L’emperador també és obra de Nanukstudio. Sols ens queda dir una cosa: beneïts píxels!

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €