Tres Voltes Rebel: el gran projecte d’Ame Soler

Hui compartim el projecte d’Ame Soler anomenat Tres Voltes Rebel. L’artista almussafenca el va posar en marxa el mes de maig d’enguany, amb l’objectiu de «transmetre un missatge reivindicatiu, feminista i socialment compromés, fusionant la il·lustració i la música».

El que fa és agafar com a referència frases de cançons de grups nacionals compromesos i les transforma en il·lustració. D’aquesta manera ha creat un nou mitjà visual de difusió, a partir de les idees que transmeten aquestes bandes a través de la música. Ame Soler és graduada en Belles Arts i especialitzada en Il·lustració. Hui en dia resideix a Barcelona. Ací teniu dos mostres del que és Tres Voltes Rebel:

Il·lustració de Tres Voltes Rebel d'una cançó d'El Diluvi

Il·lustració de Tres Voltes Rebel, d'una cançó d'Smoking Souls

Per què Tres Voltes Rebel?

En aquest article de la revista Catorze. Cultura Viva, Ame Soler explica com van ser els orígens d’aquest projecte. «Estudiava un màster d’il·lustració i em van demanar que fes una sèrie de tres il·lustracions que versaren sobre algun tema». Segons diu, va decidir dibuixar «tres dones fortes: Marina Ginesta, Frida Kahlo i el típic cartell de propaganda We Can Do It.

Vaig anomenar aquesta sèrie Tres voltes rebel per Divisa, el poema de Maria-Mercè Marçal que vaig estudiar a batxillerat i que el recordava com un dels més bonics, ja que és amb el que més m’havia sentit identificada. Entre els seus versos l’escriptora parlava de tres lluites: la del feminisme, la de classes i la cultural. I després de dibuixar les tres imatges, vaig creure que era el moment perfecte per obrir un nou compte a les xarxes socials i que el pseudònim que faria servir no podia ser un altre».

Campanya per al BEA

L’últim treball que està compartint a través de les seues xarxes socials és una campanya per al sindicat d’estudiants BEA. Són 5 il·lustracions que expressen  diferents lluites actuals de l’estudiantat mitjançant les característiques il·lustracions de Tres Voltes Rebel. Ací baix teniu una d’elles, però podeu veure-les totes i estar al corrent del que publica Ame Soler al seu Facebook i Instagram.

La segona de les il.lustracions que he fet per a la campanya del @bea_pv_ El títol d’aquest cartell és: ‘La univeristat que volem és DEMOCRÀTICA’

Una publicación compartida de T R E S V O L T E S R E B E L (@tres.voltes.rebel) el

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €