Xavi Sarrià amb Auxili canten “A ple pulmó” contra la despoblació

Arriba el segon single amb videoclip de Xavi Sarrià i el Cor de la Fera. Segona entrega del que serà el seu proper EP. I no fa sol, ja que “A ple pulmó” arriba amb la col·laboració de Marc i Esteve d’Auxili a les veus. Hui s’estrena a YouTube i demà el tindreu a totes les plataformes digitals. Aquest segon avanç és un homenatge a la resistència dels xicotets pobles d’interior. Pobles que lluiten amb gran coratge contra el despoblament i l’oblit mediàtic i de les institucions.

A ple pulmó

Xavi Sarrià i el cor de la Fera deixen un poc de banda el reggae d'”Alliberar-nos” i tornen al rock combatiu i festiu. Curiosament, els referents del reggae valencià Auxili col·laboren amb les seues veus al “A ple pulmó”. En un fragment que fusiona l’electrònica amb instrumental que van in crescendo fins el final del tema.

La cançó és un cant contra la despoblació de comarques senceres que, malgrat les adversitats, batallen per sobreviure. Però, sobretot, un homenatge a la seua gent. Com les generacions que han fet possible l’Aplec dels Ports durant 41 anys.

Xavi Sarrià Auxili A ple pulmóPer aquest motiu, el videoclip ha estat gravat a Herbers, el poble de prop de cinquanta habitants on es realitzarà enguany l’Aplec. Cal recordar que a la comarca d’Els Ports, amb Vilafranca inclosa, actualment hi viuen 6.701 persones. Això comporta una densitat de població de 6,72 hab./Km2, inferior a la terra dels samis, a Lapònia.

Tot i així, la comarca és manté en peu de guerra per la defensa del seu futur. I el jovent és la clau. En aquest manifest, l’organització voluntària de l’Aplec denuncia el desequilibri territorial, la falta de serveis, l’afavoriment institucional del món urbà i la pèrdua del patrimoni natural i cultural. I, el més important, el dret a viure dignament a la seua terra. La gravació de la cançó ha comptat amb el suport de l’organització de l’Aplec dels Ports. També d’un centenar de persones d’arreu de la comarca que es van mobilitzar per al rodatge.

Gira

Xavi Sarrià i El Cor de la Fera presentaran “A ple pulmó” i el seu potent repertori a l’Apolo de Barcelona el 27 d’abril (entrades). Passaran properament per Vilanova i la Geltrú, Zornotza (EH), Múrcia, el festival ViñaRock o un mini-tour al Japó a principis de juny.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €