Fran Yera es despulla amb el seu àlbum debut ‘Cuidados violentos’

Ahir va veure la llum l’àlbum debut de Fran Yera en solitari, després de 7 anys de trajectòria amb Atupa. El propi Fran Yera ha volgut que Cuidados violentos fora un àlbum conceptual. 11 temes que giren entorn als conceptes de violència i de cures i es planteja com un viatge amorós d’autocrítica i deconstrucció. Musicalment veiem que Fran navega per les músiques urbanes contemporànies i temàticament es mulla en tot tipus de temes que altres artistes homes podrien considerar arriscats. Ja disponible a totes les plataformes, ací el podeu escoltar.

Com hem dit abans, a Cuidados violentos Fran entra de ple a parlar sobre el poliamor, el gènere, la identitat, la violència masculina, la sexualitat, el BDSM, el treball de cures, la gelosia i els privilegis. Temes als quals ha volgut aprofundir i reflexionar sense esperar l’aplaudiment o la complaença del públic.

Hi trobem influències de les músiques urbanes modernes (reggaeton, trap, dancehall i rap). Ha estat produït per Zelphantom (Atupa, Saudade) Heavy Roots (Swan Fyahbwoy, Capaz, Nach) i Borja Penalba (Lluís Llach, Feliu Ventura, Mireia Vives). Hi han col·laborat vocalment Bittah (Tribade), Panxo i Arnau (Zoo), Júlia i Maio (Akelarre) i La Tia Figa.

Durant el passat estiu va publicar 3 avanços acompanyats de videoclip. Als quals també va experimentar audiovisualment. Hi va tindre prou repercusió “Polifake”, amb videoclip dirigit per Laura Martinova. Fran va tindre oportunitat de debutar en solitari en directe el passat 22 de febrer compartint cartell amb la gran Nathy Pelusso.

Foto d’Iris Valles

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €