Falles 2019, concerts i propostes alternatives que ofereix València

Aquest cap de setmana arriba el plat fort de les Falles 2019. A partir de demà divendres 15, la ciutat de València s’ompli d’oferta cultural fallera. Però també de plans alternatius, concerts, sessions de DJ’s, activitats, tallers, i molts més esdeveniments. Encara queden irreductibles que creuen en l’origen pagà i reivindicatiu de les Falles, on no tot és folklore, ninots amb atributs desproporcionats, i cartells en valencià de les normes del Puig. A continuació passem a desgranar-vos les propostes alternatives que ofereix València.

Falles Populars i Combatives

Les Falles Populars i Combatives porten des de 2002 consolidant un espai on recuperar l’esperit popular de les falles, donant vida a les places, els solars i les xarxes. Sense anar més lluny, dilluns passat us presentàvem “Crema-ho tot” la cançó de les Falles 2019. Es tracta d’una festa oberta i autogestionada, fruit del treball conjunt de diversos col·lectius.

Plan B

Els tiquets per al dinar popular del 16 de març estan esgotats però encara queden per a la calçotada del diumenge. Passeu-vos pel seu Facebook i tindreu la informació per apuntar-vos a les diferents activitats.

Plan B Falles Festival

Del 15 al 18, teniu a la Plaça Sant Sebastià el Plan B. Concerts, Dj’s, food trucks, activitats infantils, i molt més, en un festival que ha conformat un gran cartell. A partir de demà, tots els dies a partir de les 12:30 del migdia fins les 4:00 de la matinada sempre hi haurà alguna cosa interessant.

El plat fort serà sense dubte el dissabte amb Herba Negra, Grison Beatbox, Machete en Boca i DJ Plan B entre d’altres.

Xequebo Fallas Festival

El Xequebo tindrà lloc del 15 al 18 de març a la Falla de l’Arbre, ubicada a la Plaça del Carme. A aquest festival es caracteritza, entre altres coses, per donar suport a la presència de dones en els diferents àmbits del festival. Cada dia tindrà una temàtica, així divendres serà la LGTBIQ Party, dissabte Indie Night, diumenge Rock Reggae i dilluns World Music.

Mahoucletá

La cervesera Mahou ha decidit portar a València un cicle alternatiu de concerts. Del 15 al 17 de març portarà a la Falla Almirall Cadarso – Comte Altea tres concerts que portaran un experiència fallera diferent.

Chimo Bayo obrirà el divendres, rememorant les nits boges dels 90. El dissabte serà torn de Petróleo, el projecte sorgit quasi de casualitat, format per la banda Tigres Leones i el còmic Ignatius Farray. Finalment, diumenge actuaran Los Vinagres, rock verbenesc elèctric. DJ Fluor obrirà i tancarà amb les seues sessions els tres dies.

Cabanyal

Falles Populars Cabanyal

Un any més, l’Espai Veïnal Cabanyal organitza les seues falles populars i autogestionades obertes a totes aquelles que vulguen gaudir d’una jornada de festa popular i comboi barrial.

La jornada de falles al barri serà el Dissabte 16 de Març, amb el següent horari:

  • 12:00h: Inici del tradicional cercatasques pels diferents espais del barri. Inici en Cabanyal-Horta
  • 13:00h: Final del cercatasques al CSOA La Fusteria, amb vermut per a totes!
  • 14:00h: Dinar popular vegà a la voluntat: Coques escaldades!
  • 16:00h: Música i bailoteig a càrrec de DJ RULE i Dj Resident Veïnal.

Per la seua banda, Cabanyal Horta organitza el diumenge 17 a les 13:00 hores una calçotada, paella popular vegana i torneig de La Fallera Calavera. Amb la col·laboració de Zombi Paella. Tota la informació la teniu al següent enllaç. Els preus són Calçots + Paella 10€ i xiquetes: 5€. Només inscripció en el torneig: 1€.

Benimaclet

El carrer del Terra serà l’epicentre de les activitats organitzades per a les Falles Populars de Benimaclet. Demà divendres 15 es viurà una jornada d’activitats anomenada Beni Fa Pum! on la xicalla tindrà protagonisme. Xocolatada, jocs, teatre, cercavila, cremà… I a partir de les 22:00 sopar i DJ.

Falla Arrancapins

La Falla Arrancapins està caracteritzada pel seu compromís social i polític. També viuen les Falles com una festa popular, i han preparat un seguit d’activitats des de divendres 15 fins el dimarts 19. Destaquen els concerts d’Albuferians i Skabidean del dissabte la nit. També passacarrers, correfocs, activitats infantils i sopars i dinars al carrer. Al Carrer de Villanueva i Gascon.

Bounce It!

Bounce It! Naix aquest 2019 amb la intenció de revolucionar l’escena musical valenciana. Acostarà el reggae, dancehall i tots els seus vessants al públic. Demà 15 de març es presenta la 1a edició a la sala La Peligro (Plaça Hondures) de la mà de Dj Kran F acompanyat per Heavy Roots. Una sessió variada acompanyats per artistes de gran nom en l’escena reggae, rap i dancehall. Estaran Mistah Godeh, Hien component de Periferia Norte i un artista sorpresa que es revelarà eixa mateixa nit.

*Foto de portada de Plan B Falles Festival

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €