Miquel Gil presenta ‘Geometries’ al Palau amb Botifarra i més amistats

Miquel Gil presenta demà dijous 21 de març el seu nou disc Geometries (Temps Record, 2019). El Palau de la Música de València serà el recinte per aquesta data tan especial per al cantant i quatre dels músics que han participat al disc. Pep Gimeno Botifarra, Borja Penalba, Mireia Vives i Marta Margaix hi seran demà amb Gil sobre l’escenari del Palau. Ací teniu el videoclip de “Canvi de clima” amb la col·laboració a la veu de Rafa Arnal (Krama) i lletra d’Enric Casasses.

Concert

Miquel Gil Concert PalauLes entrades per al concert de Miquel Gil en el Palau de la Música de València es poden adquirir en la pàgina web de l’auditori del Passeig de l’Albereda i en les taquilles del recinte per 12€ (més despeses de gestió).

Com ja hem comentat abans, Miquel Gil comptarà demà amb Pep Gimeno “Botifarra” referent de la música valenciana de transmissió oral. L’hem vist junt a Miquel Gil girant amb l’espectacle Nus, i al programa de televisió Bambant per casa. Botifarra ha deixat la seua veu en una de les cançons.

També veurem sobre l’escenari a Borja Penalba, productor musical de Geometries. A més, ha gravat línies de guitarra, llaüt i acordió en diversos temes del repertori del disc. La seua parella artística, Mireia Vives no faltarà a la cita, ja que també intervé en una de les cançons. Per últim, la violinista Marta Margaix, coneguda pels seus vídeos en la xarxa i per ser membre del grup X-Fanekaes, també ha col·laborat en una cançó.

Geometries

Geometries és un disc que ha sigut possible gràcies a les aportacions de més de 300 persones que van participar en el micromecenatge. I diguem en part perquè també han participat directament moltes persones i professionals en aquest àlbum. Començant pels autors i autores dels poemes que ha musicat Gil com Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses i Anna Montero, Imma Máñez, Begonya Pozo i Joanjo Garcia.

Per a la gravació d’aquest disc, Miquel Gil ha comptat amb músics de gran experiència. Així, han participat el percussionista David Gadea (Nes, Krama, Ximo Tébar); el guitarrista flamenc Antoni Porcar (companyia Una del montón; Aloma de Balma; Ángela Furquet); el baixista Gusmà Gil (Sva-ters; Xiromita Trad Project); el multiinstrumentista -bandúrria, llaüt, oud, dolçaina, baghet i xeremia- Eduard Navarro (Urbàlia Rurana, L’Ham de foc; Josep Aparicio Apa); i el pianista i flautista Abraham Rivas (Ona nua, Xavier Morant, Carles Pastor).

A més, l’àlbum s’ha enriquit amb les col·laboracions dels vocalistes Rafa Arnal (Krama) i Esteve Tortosa (Auxili); dels percussionistes Víctor Traves i Diego López; i les programacions d’Ivan X.

El disc ha sigut enregistrat a Estudis Moma per l’enginyer de so Jorge Pérez, un reconegut tècnic que ha treballat amb els músics més importants del jazz espanyol. Una part important del disc s’ha gravat amb tot el grup tocant a la vegada. D’aquesta manera, s’ha aconseguit una sonoritat més viva i orgànica, pròxima al directe. Escolta’l íntegre ací.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €