Madame Tibisay amb RoEnLaRed, Abi Power i més contra les Fake News

La youtuber valenciana Madame Tibisay s’ha unit juntament amb 15 youtubers més per fer un vídeo contra les llegendes urbanes de cara al 28A. Famoses youtubers com RoEnLaRed (1,2 milions de subscriptors), David Calle (1,3 milions), Abi Power (443 mil)… donen la cara contra les fake news. El vídeo és una iniciativa del canal Kememole creadors de websèries com La Supercafetera. Sense més additius podeu veure ací el vídeo.

Segons expliquen els realitzadors del vídeo, és important informar-se per votar. Ens bombardegen constantment amb informació, i una gran part d’ella són falses notícies i Fake News. És realment difícil discernir entre tot aquest contingut per poder votar amb criteri, però és necessari per tenir una democràcia sana.

Començant per desmentir les llegendes urbanes típiques com que la Gran Muralla Xinesa es veu des de l’espai o que els estruços amaguen el cap sota terra. Si ens han colat aquestes troles d’alguna manera innocents, que més podrem empassar-nos malintencionadament? El consell que et donen els youtubers: el 28A acudeix a votar informada, que no te la colen. Busca els programes de cada partit i tracta d’entendre el que proposen. Ací teniu un resum del que pots fer a acudir el 28A a les urnes amb una opinió formada.

  • Posa en dubte tot el que diuen els partits i els mitjans. La gent no és el que diu, és el que fa.
  • Llig els programes electorals.
  • Busca si en eleccions anteriors els han acomplit.
  • Busca quines lleis han votat a favor i quines en contra.
  • Mira amb qui han pactat i amb qui han deixat de pactar.
  • Vota.

Han col·laborat

Abi Power, Álvaro Wasabi, David Calle, Chusita, Rush Smith, Tigrillo, Madame Tibisay, Sebas G Mouret, Joaquin Reixa, Ana Cerezuela, RoEnLaRed, Julen Hernández, Manu Carbajo, Celopan i Alberto TM.

Fake News Youtubers

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €