El CUC Festival farà de Catarroja capital de la cultura urbana

El divendres 31 de maig se celebra per quart any consecutiu el CUC Festival, un esdeveniment gratuït dirigit als joves on es reunixen els diferents vessants del hip-hop: la música, l’esport, la pintura i la dansa. L’esdeveniment s’iniciarà a les 19:00 al Solar d’Horteta de Catarroja. A més de les diferents exhibicions i concerts del hip-hop, hi haurà un concurs de pintura mural amb tres premis.

CUC Festival: música, esport, pintura i dansa

Festival CUC CatarrojaA les 19:00 començaran les activitats amb el club de patinatge L’Horta Sud Patina oferirà una exhibició de patinatge per complir un dels seus objectius: promocionar aquest esport per la comarca. Gaudirem d’un espectacle de cal·listènia, la disciplina d’entrenament del moment, i també s’obrirà el panell de lliure expressió de grafit organitzat per De Tripas Aerosol, una iniciativa que combina art urbà, reciclatge i educació (al vídeo superior podeu veure un mural realitzat per De Tripas Aerosol). L’associació cultural de hip-hop, Lets Grow, realitzarà una exhibició de break dance i dansa urbana per tot aquells als que els interesse el ball.

Els carrers es transformaran amb la cercavila de l’espectacle Distopía de Borumbaia Percusión. Amb el seu ritme de fons, veurem una tribu itinerant que ha aconseguit sobreviure a l’apocalipsi combina foc, tambors i monstres mutants.

A les 21.30 començarà l’exhibició de freestyle feta per Hip Hop València, una organització que promou el hip-hop organitzant concerts i batalles de galls. Aquest espectacle comptarà amb grans referents de la improvisació com Sara Socas, Erika2Santos, Hander i Recon, amb l’actuació final de Karim Barek. A la mateixa hora, es farà l’exhibició artística de pintura mural amb De Tripas Aerosol, Xolaca i Alba Bla.

Per acabar, a les 22.00 s’iniciaran les actuacions musicals amb Tesa, una de les principals veus femenines del rap en valencià. També estarà Atupa, el grup de rapers de Montcada, i Maldats, el grup que combina rap amb metal i dancehall.

Concurs CucArt

Pel altra banda, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Catarroja torna a organitzar el CucArt. El concurs de pintura mural per promocionar-la, junt amb el grafit, com a part de la cultura urbana. Hi haurà tres premis de 620€ per cadascuna de les persones i equips seleccionats, que pot ser individual o un equip, però serà necessari haver complit els 16 anys per participar. El termini per presentar els esborranys per participar en el  concurs es tanca el 22 de maig. Les bases completes del concurs les podeu trobar a la pàgina web de l’Ajuntament de Catarroja.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €