Nou tema i videoclip d’ÉMBOLO amb el toc Orxata de Biano

La banda catalana ÉMBOLO llança “Europa”, el primer avançament del seu disc Claraboya del Universo. Un tema parla de fronteres, de somnis, de com guanyar-se la vida a Madrid o a Dakar. “Europa” és un tema coral, ple de sons, colors i textures dibuixades amb patrons rítmics malinkes, techno i sonoritats urbanes. El treball  ha estat gravat i mesclat als estudis de Pau Paredes (Tremenda Jauría, Elyella, Amatria). La producció musical és obra de Biano, conegut pel seu anterior projecte Orxata. Ací teniu el videoclip.

Una de les veus que s’escolten a “Europa” és la de Serigne Mamadou Keinde, el senegalès que va fer viral un vídeo després de les eleccions andaluses i l’avanç de l’extrema dreta: «Espanyols primer soc jo, perquè estic ací al camp, donant canya». Les altres veus que sonen són les de la senegalesa Luize Sagna, en llengua wòlof i diola, al costat d’Elisa Rues, catalana nascuda a la República Dominicana i el torrelaveguenc Dani Katanga.

El videoclip del single, dirigit per Xaime Fandiño, està rodat entre el madrileny barri de Carabanchel, Kafountine al Senegal i Kampala a Uganda. Narra el dia a dia d’una jove treballadora madrilenya filla de migrants africans, replet d’escenes quotidianes de diferents parts del continent africà.

Claraboya del Universo

Claraboya del Universo serà el nom del disc que publicaran sota el segell Poni de Troia després d’aquest estiu. Encara que aquest serà el seu primer LP d’ÉMBOLO, la banda és una vella coneguda a l’escena, sobretot arran de l’assetjament policial i l’amenaça de denúncia que van patir després del seu concert de 2017 a les festes de San Isidro de Madrid.

ÉMBOLO torna a la càrrega amb lletres punyents i actuals sobre ritmes de tradició afro i sons urbans, revestits d’actitud punk i intensitat bakala.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €