Els Jóvens enceten el ‘Sonora’, el nou circuit de la música valenciana

L’Institut Valencià de Cultura presenta Sonora, el nou circuit de la música valenciana. Que portarà a la tardor als grups guanyadors i finalistes dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana per tot el territori valencià. L’objectiu principal d’aquesta nova iniciativa és la creació d’una plataforma estable i regular. Així les i els intèrprets valencians podran mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. Grups i solistes tindran la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival. I sabeu qui farà el concert de presentació del sonora? Les cosines del #SonoraChallenge t’ho conten. Podeu seguir les seues aventures a l’Instagram del Sonora.

Concert de presentació

El concert de presentació del circuit Sonora tindrà lloc el divendres 10 de maig a Vilafranca (Els Ports) coincidint amb la Capitalitat Cultural Valenciana que aquesta població comparteix enguany amb Altea. El concert estarà protagonitzat per Els Jóvens, grans guanyadors de l’edició 2018 dels premis Carles Santos amb tres guardons: Sonora Els Jóvens VilafrancaMillor Disc, Grup Revelació i Millor Cançó. Després del concert inaugural, el cicle Sonora es desenvoluparà entre el novembre del 2019 i el febrer del 2020 al llarg i ample del territori valencià.

«Quan van acabar els Premis de la Música Valenciana, que per a nosaltres va ser una nit espectacular, sí que vam sentir que era una llàstima que durara tan poc. Perquè era una iniciativa que donava molta visibilitat als grups i era important donar-li continuïtat. Ara Sonora planteja la continuació necessària i oportun. Ho veiem com una iniciativa molt positiva i estem molt contents de poder-li donar el tret de sortida. És d’aquestes coses que ens estan passant enguany, que són molt rares i les estem gaudint moltíssim. A Vilafranca eixirem a fer l’únic que sabem fer: passar-ho bé i tocar com si estiguérem esmorzant». Els Jóvens.

Cartell del circuit

Els grups i solistes que participaran en el circuit Sonora són Frida, Prozak Soup, Jazzwoman, Santero y Los Muchachos, Junior Mackenzie, Júlia, Clara Andrés, Carles Pastor, Vera Green, Carles Dénia, Jonathan Penalba, Rascanya, Pep Gimeno “Botifarra”, Canta Canalla, Trobadorets, June’s Kaleidoscope, Johnny B. Zero, Novembre Elèctric, Fru Katinka, Pau Alabajos, Òscar Briz, Dani Miquel i Borriana Big Band. Pel que fa a la distribució geogràfica dels concerts del circuit, les propostes arribaran a Sagunt, Pedreguer, Silla, Alacant, Morella, la Pobla de Vallbona, Peníscola, Castelló i Altea. També hi haurà concerts de Sonora a les comarques de la Ribera, la Foia de Bunyol, la Vall d’Albaida, la Safor i el Vinalopó. Encara que no estan confirmades les localitats. L’elecció d’aquests municipis fa palés un altre dels propòsits del circuit de la música valenciana: cobrir zones on la programació d’espectacles és menor i desestacionalitzar l’oferta musical.

«Sonora suposa un pas endavant en el propòsit de portar la cultura i, en aquest cas, la música valenciana a tots els punts del nostre país. Una programació variada i de qualitat que atrega a nous públics i consolide la projecció dels nostres artistes». Abel Guarinos, director general de l’IVC.

«Sonora és un projecte que conjuga el nostre interés per descentralitzar la cultura i fomentar la professionalització del sector musical valencià. Portarem el millor de la música valenciana a tots els racons del nostre territori proporcionant als artistes continuïtat de concerts en els mesos de tardor i hivern». Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC

El cartell de Sonora ha anat a càrrec de Carla Fuentes. La coneguda il·lustradora valenciana ha plasmat en una atractiva imatge tots els possibles perfils del públic valencià actual. Ja que la voluntat de Sonora és arribar a tot tipus de persones de tot el país amb una oferta musical molt diversa. Entre les finalitats de Sonora destaquen la voluntat d’impulsar la presència de públic jov. Així com incentivar la diversitat estilística, especialment d’aquells gèneres amb menys presència en els grans esdeveniments musicals.

Presentació Sonora

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
26%
6
DIES
115,00 €
aconseguit de 450,00 €