Què fan els grans festivals pel medi ambient?

En el Dia Mundial del Medi Ambient, alguns dels festivals més grans del País Valencià ens presenten les seues propostes per conscienciar als seus assistents que tots podem col·laborar per lluitar contra el canvi climàtic abans que siga massa tard. Els festivals que creen accions per involucrar al públic en la protecció del medi ambient encara són pocs, però per aquest mateix motiu mereixen el seu reconeixement.

Rototom Sunsplash

Amb el lema “Stand up for Earth” per bandera a la seua 26a edició, el Rototom deixa clar que al seu festival hi ha lloc per reflexionar i aprendre sobre com cuidar el planeta. Per poder fer açò, s’habilita un espai anomenat Foro Social organitzat per l’Associació Cultural Exodus.

Aquest racó del festival es destinarà a la projecció de documentals i curtmetratges que donaran peu a debats, i que comptaran amb la presència d’experts en el tema que es tracte. Les temàtiques seran:  la lluita indígena contra l’espoliació de l’Amazones; l’ecofeminisme i el moviment estudiantil Fridays For Future; com vivim i com habitem el planeta; i les repercussions del canvi climàtic a les glaceres.

Iboga Summer Fest

En Tavernes de la Valldigna tampoc es queden de braços creuats en la lluita per defensar el planeta. Des de l’organització es vol col·laborar en la tasca de donar-li altres vides als plàstics. Segons Greenpeace només s’ha reciclat el 9% dels plàstics que hem produït i consumit fins al moment.

Per poder involucrar als seus assistents, l’Iboga ha llançat un repte mitjançant les xarxes socials anomenat #IbogaChallenge. El mecanisme es basa en motivar a la gent a trobar-li un segon ús a objectes de plàstic que ja no utilitzarien. Després només s’hauria de pujar el resultat a les xarxes socials amb el hashtag del repte per compartir les idees amb la resta de participants. Al seu web ja hi ha algunes fotos per inspirar a qui vullga participar.

A més, entre els participants se sortejaran 40 premis. Però no tot acaba quan arriba el festival, ja que, durant la celebració d’aquest, es realitzarà una recollida de plàstics per Tavernes de la Valldigna. Per incentivar la participació, l’organització repartirà bosses de fem, que canviarà per 1 token quan es tornen plenes.

Fotografia Rototom: Luca d’Agostino/Phocus Agency.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €