Escolta en primícia “Fins l’alba”, el debut de Maluks

A principis de 2019 ja us vam informar dels primers passos de Maluks, el grup valencià format per quatre dones que prometia omplir l’escena musical valenciana de dancehall, reggae, cúmbia i dub. Després d’uns mesos d’expectatives a les xarxes socials, arriba l’estrena amb “Fins l’alba”. Aquest primer senzill amb videoclip, que tracta l’assetjament a les dones als espais d’oci. Un apegalós «jiggy jiggy» que farà les delícies de les pistes de ball aquest estiu. Ací us el deixem.

 

Aquest primer single “Fins l’Alba” formarà part d’un EP que acabaran de tancar aquest hivern. En aquesta primera cançó parlen de l’empoderament de la dona a la pista de ball i l’ha acompanyat d’un ambiciós videoclip. Al vídeo musical dirigit i realitzat per Trencafilms podem trobar fins a 3 parts ben diferenciades.

A la primera podem veure a mode de flashback, el passat d’una de les protagonistes. En blanc i negre, en un espai ambientat en temps passats, una parella balla un pasdoble i el xic intenta sobrepassar-se amb ella. Una transició ens porta als temps actuals, amb una àvia que se’n va de festa amb la seua neta i les amigues.

A la pista de ball veiem com les protagonistes van front a les típiques actituds masclistes que se solen trobar. Tornem al flashback en blanc i negre, i la protagonista aconsegueix desfer-se del seu assetjador amb el suport d’altres dones. I de colp, el blanc i negre passa a una explosió de colors de neó.

Maluks

Maluks Fins l'AlbaMaluks està conformat per 4 dones, amb les veus de Marina, Núria i Laura i les bases de Maria (Nonai Sound). Aquesta primera cançó ha estat produïda per Oriol Puig (Pirat’s Sound Sistema, Kòdul,…) amb gravació i mescla de Sam Ferrer (Auxili, Funkiwis,…).

Els gèneres principals d’aquesta nova banda venen de la música jamaicana i llatina en la que fusionaran dancehall, l’afrobeat, salsa, cúmbia, amb un fort component electrònic com el drum’n’bass entre d’altres. Durant aquest any es descobriran els diferents senzills que conformaran el seu primer EP.

Podeu troba-les a Instagram, Facebook, Twitter, Youtube i Spotify.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €