La joventut dels Ports llança la cançó “Arrels” contra el despoblament

“Arrels” és un projecte participatiu per reivindicar i visibilitzar el despoblament que pateixen els pobles de la comarca dels Ports. Un grup de joves de la comarca porta un any treballant en aquest projecte que consta d’una cançó i videoclip. Tot s’ha pogut tirar endavant gràcies a la participació de quasi 80 voluntaris i dos centres educatius de la comarca. Dissabte passat van presentar el producte final a l’Aplec dels Ports i ací podeu veure el resultat.

Tal i com ens comenten des d’Els Ports, terra de vida: «”Arrels” és el crit d’una comarca que veu com a poc a poc els pobles s’apaguen i cap institució fa res per a frenar-ho. Però entre tota eixa foscor hi ha moltes espurnes de llum que batallen dia a dia als nostres pobles amb l’esperança de que algun dia aquells que mouen els fils se n’adonen de que quan un poble mor no només es perd un poble en termes de població sinó que en el moment que no hi ha ningú que passe els records, la història i l’essència de la nostra terra i la nostra gent a les noves generacions, aquests es van diluint fins a quedar en l’oblit.»

El videoclip ha estat enregistrat a diferents indrets dels Ports i en ells podem veure la quotidianitat de la vida als pobles de la comarca. També a diferents alumnes de centres educatius de Morella i Vilafranca que representen el futur dels pobles. La idea original ha estat de Víctor Gil, Laura Pechobierto, Maria Conesa, Estela Carceller, Àngela Brea, Mireia Camañes, Anna Amela , Marta Membrado, Mar Picó i Laia Gombau. El videoclip ha estat enregistrat Núria Milian i Maria Gonell.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €