El 43% de la gent major de 55 anys demana ajuda tecnològica als fills

Per Tecnonews / AMIC

Prop del 40% dels majors de 55 anys del nostre país admet no tenir molts coneixements sobre tecnologia. I, no obstant això, el 49% considera que l’ús que fan de la tecnologia els fa sentir-se millor amb ells mateixos, amb major autonomia i, per tant, més lliures. Així mateix, el conegut fenomen FOMO (fear of missing out), és a dir, la por a quedar-se enrere, és bastant comuna en aquesta generació.

El 43% dels majors de 55 anys acudeixen als seus fills o a altres membres més joves de la família per a rebre suport informàtic en remot. No obstant això, mentre que a nivell mundial el 18% tira més en falta el suport tècnic dels seus fills que la seva companyia, a Espanya aquesta xifra és tan sols del 8%. Al nostre país, pagar a canvi d’ajuda tecnològica tampoc es porta. Mentre que la dada global mostra que, en el seu desig d’obtenir suport dels membres de la família, el 15% dels majors de 55 anys han arribat a utilitzar aquesta tècnica. A Espanya aquesta xifra es queda en el 9%.

Ciberseguretat

«Les generacions majors s’estan convertint en el punt feble de la nostra societat connectada. I la seva excessiva dependència dels membres més joves de la família no és una solució definitiva. És clar que es necessita una millor educació per a trencar aquest cercle viciós. Kaspersky es compromet a fomentar la conscienciació sobre ciberseguretat entre els majors de 55 anys. També a donar-los la confiança necessària per a dur a terme les seves activitats online sense necessitat d’ajuda». Explica Alfonso Ramírez, director general de Kaspersky Ibèria.

La majoria d’aquest col·lectiu a Espanya admet haver necessitat ajuda en els últims 12 mesos per a protegir un router, instal·lar una solució de ciberseguretat o combatre algun virus informàtic. Probablement, gràcies a aquesta ajuda, gairebé dos terços (62%) diu estar segur que tots els seus dispositius compten amb una protecció adequada i actualitzada.

«Els avanços tecnològics poden resultar aclaparadors per a les persones majors que sovint temen ser enganyats o estar exposats a les amenaces que comporten la tecnologia. Comptar amb el coneixement adequat pot ajudar-los al fet que sentin menys aclaparats», agrega Kathleen Saxton, fundadora de Psyched Global i psicoterapeuta.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €