5 raons per les quals no deuries fallar al Feslloc 2019

Demà dijous arranca el Feslloc 2019, els festival que se celebra cada estiu a la localitat de Benlloc (Plana Alta). Enguany, sota el lema Terra, llengua i feminisme s’ha configurat un cartell amb tots els valors que representa el festival i un seguit d’activitats que aportaran més riquesa cultural i d’interés social. 13 anys d’un festival que presenta certes novetats però que també farà una tornada als orígens, rememorant les primeres edicions.

Feslloc 2019 HorarisHoraris

Ací teniu amb un sol colp d’ull els horaris dels tres dies de Feslloc. Per a la jornada de dijous tindrem el mític Correbars i xaranga, i actuacions com la de la jove banda de rock en valencià Tenda, contrastant amb l’experiència dels catalans Els Catarres. Obriran la festa a l’escenari Ovidi Oques Grasses, i hi actuaran els també catalans Adala & The Same Song Band. Tancaran l’escenari els sempre festius La Trocamba Matanusca. Macondo i Karlos-K tractaran d’allargar la nit.

Divendres serà la nit de la cúmbia i l’ectrònica amb grups com Pupil·les i Tremenda Jauría. Però també hi haurà lloc per al punk i rock de Xavi Sarrià i el Cor de la Fera i X-Fanekaes. La Fumiga donarà fi a l’escenari Ovidi, mentre que a l’escenari DJ participaran Nonai Sound amb Maluks i Làuder DJ.

El dissabte per la vesprada a l’auditori potser que Mireia Vives i Borja Penalba facen alguna avançament del nou disc que porten entre mans. Tindrem també l’actuació de l’humorista i actriu Maria Juan, qui donara pas al folk (en diferents variants) dels Jóvens, el Botifarra, El Diluvi i Ebri Knight. Des de Galícia (però amb influència valenciana) arriben Dakidarría, amb qui ja entrarem de ple en la matinada. JazzWoman i Biano tancaran l’Escenari Ovidi ja de dia.

5 raons

Manifest Feslloc 2019

Ben pocs festivals poden dir sense complexos les seues reivindicacions. Per primera vegada, el Feslloc ha publicat un manifest polític en el que es reivindica com una eina per a la transformació social. Al manifest, titulat «País Valencià: terra, llengua i feminisme»,  venen desgranats els principis que l’organització ha volgut que queden palesos. Un manifest necessari, expliquen, davant «els discursos feixistes i la persecució de la cultura que són -una altra vegada- el pa de cada dia». Podeu llegir-lo completament mitjançant aquest enllaç.

Espai lliure d’agressions

Una de les coses per les quals destaca el Feslloc, és el seu ambient festiu, distés i amb nul registre d’agressions en els seus 13 anys d’història. El festival es declara un espai lliure d’agressions masclistes, LGTBIQA, antiracista i antislamòfob. I no sols pel que fa a l’organització del festival, també la col·laboració desinteressada de l’activisme i el voluntariat del festival, que sovint fan corregir segons quines actituds i aguditzar sobretot en perspectiva de gènere.

Festival feminista

El Feslloc pot dir que té la major presència femenina en escena, superior a l’existent en altres esdeveniments programats arreu de la nostra geografia musical. Enguany serà l’edició amb més dones sobre l’escenar, en concret, hi haurà 15 grups liderats per dones o amb dones músiques. Però no només aquesta presència s’ha limitat al plànol artístic, o formatiu, també està adreçada a l’organització o a les instal·lacions. Com sempre hi haurà un punt violeta, al qual no cal acudir solament quan succeïxen fets denunciables, sinó també a informar-se i millorar actituds en aquest aspecte. 

Xarrades, tallers i activitats

No sols de música gaudirà el públic del Feslloc. S’han organitzat tallers com el d’autodefensa feminista no mixt i diverses xarrades i debats. Com per exemple el debat “Obrim fronteres ja!” amb l’ONG Open Arms, Ex Menas, Tanquem els CIEs i CEAR. També les xarrades: “«L’extrema dreta a casa i a Europa» amb Jordi Borràs i Miquel Ramos, «Visca les noves ruralitats!» amb Artur Aparici i Violeta Tena, i «Trenta anys de música en la nostra llengua» amb Jordi Sugranyes, Carles Ripollès i Mireia Vives. Destaca el fet que l’organització Open Arms que participarà al debat ha volgut donar suport explícit al festival. No podien faltar tampoc els campionats de Trivial, bàsquet, volei, futbol sala, frontó a mà i petanca. Podeu consultar totes les activitats i horaris al següent enllaç.

Novetats i tornada als orígens

Per a facilitar el moviment de gent, i agilitzar les cues, enguany s’introduiran les polseres amb xip electrònic. Des de primera hora de la vesprada fins l’acabament dels concerts podràs carregar la teua polsera per a poder adquirir veguda i aliments. A més, també es limitarà l’accés a la zona d’acampada a les persones que hagen adquirit una entrada, per assegurar que hi ha serveis i dutxes en condicions per a tots els assistents.

A banda d’aquestes novetats també hi haurà una tornada als orígens del Feslloc. I és que, a causa de les obres de l’Ajuntament de Benlloc al poliesportiu on se celebraven les darreres edicions del festival, enguany es torna a la pista de futbet on va nàixer el Feslloc. Això ha obligat a tindre un aforament més limitat així que si encara no tens l’entrada, afanya’t.

*Disseny del cartell: Cèsar Amiguet. Il·lustració: Sara Bellés

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €