El Diluvi, La Fúmiga i Auxili a la Fira de Xàtiva

La fira de Xàtiva acull el concert de La Fúmiga, El Diluvi i Auxili

El grup de mestissatge mediterrani de l’Alcoià El Diluvi presentarà a Xàtiva el seu darrer disc, una revolució del seu ja conegut folk festiu, ara més arriscat, amb lletres que apel·len a la construcció de la col·lectivitat, a ajudar-se mútuament i al clàssic «Junteu-vos» d’Ovidi Montllor.

El Diluvi presentarà el seu darrer disc “Junteu-vos”.

El Diluvi ha evolucionat firmant cançons originals, combatives, militants, poètiques i de sonoritat única. El seu tercer treball juga amb nous llenguatges, inclou influències del folk anglosaxó i mexicà, tot flirtejant amb l’electrònica sense deixar de banda el violí, la bandúrria, l’acordió diatònic, guitarra flamenca, guitarró i percussions de tota mena. El Diluvi vol retre homenatge als mestres de la cançó Al Tall, Lluis Llach, Ovidi Montllor, Dusminguet i mostrar la influència que sobre ells han exercit músics i bandes com La Troba Kung Fu, Ojos de Brujo, Carles Belda, Sopa de Cabra, Aspencat…

Auxili farà un dels darrers concerts de la gira “Retrobar-se al front” abans de l’aturada de 2020.

Fa poques setmanes, Auxili anunciava l’aturada el 2020 per a centrar-se en un nou disc, i entre els seus concerts de comiat figura la nit del 17 d’agost a Xàtiva. Els d’Ontinyent ens oferiran un espectacle on es barreja el reggae amb pinzellades de rap i ska, tot acompanyat d’unes lletres carregades de reivindicacions i lluita, però també d’amor, i sempre des de l’optimisme. Un repertori amb referències a Raimon o Maria del Mar Bonet, però també influències del panorama més actual, com són Zoo o Green Valley, amb qui han col·laborat precisament al seu darrer disc anomenat “Tresors”.

Tancarà la nit La Fúmiga amb nous temes, més ballables que mai.

Per completar la nit, La Fúmiga, un projecte original, engrescador i festiu amb una formació amb base instrumental, majoritàriament de vents, dolçaina, trombons, trompetes i saxos de tots els colors. Plantegen un directe amb una energia desbordant on el feedback amb el públic i la més que potent espenta que transmeten, no deixa a ningú indiferent. La banda és cultura de carrer dalt l’escenari, una fanfàrria balcànica a la valenciana, una brass band de Nova Orleans provinent del cor de La Ribera.

La Fira de Xàtiva, o Fira d’Agost, se celebra per privilegi de Jaume I des de l’any 1250. Entre el 15 i el 20 d’agost Xàtiva es converteix en capital d’una extensa àrea d’influència. Els seus carrers s’obren a visitants atrets per les atraccions de fira, les nombroses parades comercials i una infinitat d’activitats de música i cultural.

La Nit Jove tindrà lloc al Camp de futbol la Murta i començarà a les 22.00 h. Hi haurà punt d’informació d’educació i salut sexual i infodrogues. Les entrades costen 10 euros anticipada i 15 euros en taquilla. Es poden adquirir a través de la plataforma Notikumi.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €