Quan denunciar discriminació lingüística et causa un linxament a Twitter

Aurora Mora, cap de gabinet de la Conselleria Transparència i responsable de comunicació d’Esquerra Unida denunciava el passat diumenge per Twitter un nou cas de discriminació lingüística. Al missatge contava com a una tasca de València li havien dit maleducada per demanar en valencià i li negaven el llibre de reclamacions.

 

Benvinguts a la caverna

Als pocs minuts els missatges de suport es veien superats per missatges d’assetjament i odi desprestigiant-la. I no sols a la seua persona també als valencianoparlants i a la nostra llengua, en to paternalista i imperatiu. Des de periodistes que passegen per les tertúlies televisives com Juan Soto Ivars o Antonio Maestre. Fins a l’expert en clavar-se on no li criden, l’exregidor del PP a Madrid, Percival Manglano ha volgut ficar cullerada, defensant a la treballadora. Inclús el periodista valencià Pascual Serrano, conegut per la seua militància d’esquerres i el seu treball contra la desinformació, ha adoptat aquest discurs contra Aurora acusant-la de classista.

 

Menció a banda reben els tuits que assetgen i insulten Aurora solament pel seu físic, o els que directament la titllen de nazi, feixista o supremacista. Precisament, Jot Down Magazine, en una poca encertada piulada, la critica per «assenyalar sobre la seua atalaia a una cambrera argentina». I ho fa posant-la en la diana dels seus quasi 300.000 seguidors a Twitter.

La volta a la truita

S’està lliurant una batalla per donar-li la volta a la truita de la situació. Des de l’espanyolisme (de dreta i esquerra) s’ataca a la denunciant amb una suposada defensa a la treballadora del bar en qüestió. Molta gent ha llegit entre línies que s’abusa de la seua posició de poder, i denuncia a la cambrera per parlar-li castellà. Però Aurora el que denuncia és, que se la tractés de «maleducada» per parlar valencià i per no voler donar-li els fulls de reclamació. Un cas, vulguen o no, de discriminació lingüística.

Les mostres de suport no s’han fet esperar com les d’Ignacio Blanco (EUPV) o persones de Compromís com Josep Nadal o Ricard Chulià. Aquest últim fent un interessant fil a Twitter donant la seua opinió.

I ens preguntem, tota aquesta caverna mediàtica coneix o recorda el cas del rider d’Elx? Un treballador a qui dos policies van denunciar per parlar valencià? On estava tota aquesta mobilització obrerista de Twitter? Ens quedem amb la piulada del tuitaire @Hectoradvi qui ens ofereix el gran resum del tema. En nom de la classe obrera s’ha acabat atacant la normalització lingüística i linxant a la treballadora d’un partit polític.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €