ODI retorna per recordar bons temps en memòria de Cèsar

**ACTUALITZACIÓ**

El concert va ser ajornat per les previsions meteorològiques desfavorables. Finalment serà el DISSABTE 16 DE NOVEMBRE a la Plaça Major d’Albaida, tal i com estava previst des d’un primer moment amb la mateixa nòmina de grups.

Després de 5 anys d’inactivitat, el grup d’Albaida, ODI, tornarà el pròxim dissabte 14 de setembre als escenaris per retre homenatge al seu amic i company Cèsar Porta. Com no podria ser d’altra manera el concert serà a sa casa, Albaida, i estaran ben envoltats de companys de batalles i escenaris. No han volgut perdre’s aquest homenatge bandes amigues com Neuròtics, Mugroman, Bacora i Atzukak. Gairebé tots els grups retornaran als escenaris expressament per a l’ocasió. També participarà el DJ FX Selektor. Al vídeo podeu veure als ODI, en un vídeo en directe al Feslloc de 2013.

Concert Odi homenatge a Cèsar

Cèsar Porta va ser membre d’aquest grup de mestissatge, ska i rock d’Albaida. A més de músic, també va ser filòleg i activista i estaria ben orgullós de veure com s’ha organitzat aquest comboi que recordarà a vells temps, ple de bones amistats, festa reivindicativa i música combativa en valencià. Us esperen a la Plaça Major d’Albaida a partir de les 23:00, l’entrada és lliure.

Odi

ODI és un d’eixos múltiples grups que van sorgir al País Valencià aprofitant l’escletxa oberta per Obrint Pas i la Gossa Sorda. Sempre sota la lupa de la comparació, i de vegades acusats de ser «una còpia de…» o de «fer el mateix que…». Però un dels pocs que poden presumir d’11 anys d’activitat, 3 discos i centenars de concerts per tot arreu.

Un 25 d’abril de 2003 un grup d’amics d’Albaida, pujaven per primera vegada a un escenari. Des de llavors, més d’una dècada als escenaris amb 3 discos enregistrats  (Esperança Rebel, La terra dels orígens i El badar de les consciències). Han visitat escenaris de tot el País Valencià, Catalunya i el País Basc, però el 2014 es van veure obligats a baixar el teló. Les obligacions personals ja no eren compatibles amb el grup. Però ara fa just un any, rebien un colp molt dur, la pèrdua de Cèsar, un dels integrants i amics. Amb el pas dels mesos, la idea de tornar als escenaris i fer aquest concert homenatge els rondava pel cap. Fins que s’ha materialitzat. Hem volgut parlar amb ells i ens han dedicat aquestes paraules que us traslladem en nom d’ODI.

«Serà un concert molt especial per a tots nosaltres, per a tota la família que ha format ODI durant tot aquest temps. Després dels anys que portem aturats teníem la necessitat de poder recordar al nostre amic i company Cèsar de la manera que es mereix, al nostre pobre. I a la vegada, poder fer-ho de la mateixa manera que ens ha ajuntat i unit a tots els que pujarem la nit de dissabte a l’escenari, tant ODI com tots els grups amics que han volgut sumar-se a l’homenatge i als que estem infinitament agraïts. Junts de nou per aquest concert tan especial, fent festa, música i comboi, tres coses que sempre han caracteritzat a Cèsar. Farem sonar de nou aquelles cançons que ens han acompanyat des que varen començar amb tan sols 14 anys i han crescut paral·lelament amb nosaltres.»

Concert Odi Cèsar

Els Odi al Felloc 2013. Foto: Pepe Girona

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Samarreta A Tornallom
Samarreta d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram St...
Preu 12 €