La mar d’il·lustrades, últims dies per veure el treball de 18 joves dones artistes

Aquest dissabte 2 de novembre finalitza l’exposició La mar d’il·lustrades, exhibida a l’Octubre CCC des del passat 5 d’octubre, dins del marc d’activitats de Mostra Viva del Mediterrani. La mostra ofereix un recorregut per les obres de 18 joves dones artistes en representació d’altres tants països de la conca mediterrània. Una exposició que reflexa la variada creativitat de les joves creadores. També, hi podrem veure al mateix recinte i fins la mateixa data, la retrospectiva de la dissenyadora valenciana Sandra Figuerola, repassant la seua extensa trajectòria professional.

La mar d'Il·lustrades CartellL’exhibició ha estat realitzada amb l’ajuda de la Fundació de Assemblea de Ciutadans i Ciutadanes de la Mediterrània (FACM). Aquesta és el fruit de la recerca i selecció de diferents dissenyadores, il·lustradores i artistes visuals de la ribera mediterrània. El resultat d’aquesta recerca és un conjunt de treballs en forma de portafolis que reflecteix les diferents maneres de concebre el missatge gràfic des del punt de vista femení i la seva contextualització amb l’entorn creatiu.

L’exposició està comissariada en tàndem pel dissenyador Tomás Gorria i per Cristina Chumillas, historiadora de l’art. Segons Gorria, «aquesta és una exposició multidisciplinar que pretén ajudar a visibilitzar el paper de la dona en el món de la il·lustració i les arts visuals a través d’una selecció de perfils i treballs que evidencien el potencial de les noves generacions de creadores mediterrànies. Totes elles atresoren un gran talent i ofereixen el seu punt de vista al voltant de la il·lustració així com la seua manera d’interpretar el món que les envolta».

El proper dijous 31 d’octubre, a les 19:00 tindreu l’oportunitat de viure l’exposició d’una manera diferent. Un dels comissaris, Tomás Gorria farà la visita guiada de tancament.

Participants

Per ordre alfabètic: Aicha Abohuaj (Marroc). Maria Chiara Banchini (Itàlia). Zeineb Ben Haouala (Tunísia). Dyala Brisi (Síria). Florence Bouchain (França). Daphne Christoforou (Xipre). Ana Hoxha (Albània). Tea Jurisic (Croàcia). Sonya Korshenboym (Israel). Lejla Kucukalic (Bòsnia-Hercegovina). Virginia Lorente (Espanya). Irena Milačić (Montenegro). Theda Mimilaki (Grècia). Deena Mohamed (Egipte). Granota Samara (Palestina). Vesna Skornsek (Eslovènia). Büşra Üzgün (Turquia). Maia Zankoul (Líban).

LA MIRADA DE SANDRA FIGUEROLA

Sandra Figuerola Mostra VivaLa dissenyadora valenciana Sandra Figuerola, autora del cartell oficial de la 7a edició de Mostra Viva del Mediterrani, ofereix també a l’Octubre CCC una exposició. Aquesta conté alguns dels projectes més rellevants de la seua extensa trajectòria professional. Des dels seus anys en el mític estudi La Nau, fins als seus últims treballs.

L’objectiu de l’exposició és, en paraules de la pròpia Figuerola, oferir una panoràmica de la seua carrera. Tanmateix, mostrar «que totes les propostes conserven la seva frescor i continuen sent contemporànies malgrat el pas del temps».

A més de la seua obra gràfica, editada durant dècades de creació, també hi haurà un apartat que oferirà un breu repàs a l’extensa col·lecció de catifes dissenyades per l’artista a través d’instantànies. A la mostra també s’inclouen dues versions del cartell de Mostra Viva inspirat en les muses gregues.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €