Escolta ‘Translúcid’ el nou i potser millor àlbum dels Smoking Souls

Translúcid, el quart àlbum dels Smoking Souls ha sortit aquest divendres 22 de novembre. El nou àlbum dels pegolins és el resultat d’un intens any de treball i veu la llum després d’haver gaudit dels seus tres primers singles: “Volves de neu”, “La Trinxera” i “Adéu”. Un treball, del qual asseguren, que és el millor àlbum dels Smoking Souls fins al moment. Translúcid ja està disponible en format físic i en digital, des de hui. Ja el pots escoltar a Spotify, YouTube i AppleMusic i comprar a la botiga de Propaganda Pel Fet.

Tracklist Translúcid

01. 140K 00:00
02. LA TRINXERA 03:22
03. CONCLUSIÓ FATAL 07:16
04. EQUILIBRI 11:09
05. REFERENTS 14:36
06. ADÉU 18:20
07. VOLVES DE NEU 22:42
08. METRALLETA I CAFÈ 26:44
09. ANESTÈSICA 31:24
10. CADENES I CRISÀLIDES 34:19
11. ARA 38:15

4t treball dels Smoking Souls

Aquest és ja el quart àlbum d’estudi dels Smoking Souls, que tornen a escena després d’un estiu allunyats dels escenaris. Tal i com expliquen: «hem tractat de ser el més naturals possible, hem deixat cuinar les cançons el temps necessari, sense pressions de dates i calendaris».

Amb Translúcid, la banda torna amb molta més força, amb molta més fermesa i sense tremolar. Marcant un nou camí, una transició, una transformació cap a la lucidesa, cap a l’equilibri emocional i personal. I és que aquest quart treball és una guerra declarada i intencionada contra l’ego i l’individualisme. És la trinxera de resistència que lliurem dia a dia.

Significació de Translúcid

TranslúcidBaix aquest Translúcid s’amaga tot un nou món, començant pel mateix títol. Una paraula especial per un disc especial. «Ens agrada aquesta paraula perquè pensem que deixa entreveure molts significats, igual que la nostra música. L’espectador tanca el cercle dins el procés creatiu, al atorgar-li la seua particular lectura a les cançons, extraient diferents significats, vivències i conclusions». Un món complementat per aquestes 11 noves cançons, nascudes en un home studio improvisat enmig de la immensitat de la Vall de Gallinera. Un procés diferent a la par que complex i intens, en el qual, els pegolins han estat acompanyats sempre per Mark Dasousa, amb qui van liquidar el procés d’enregistrament als Atomic Studio. En última instància, va ser Sam Ferrer l’encarregat de la mescla i últims arranjaments de postproducció, als WZ Studio.

Un disc rodó, demolidor, emocionant. Una caixa de Pandora que es va començar a obrir amb “Volves de neu” i “La Trinxera”. Els dos primers temes del disc ja acumulen més de 78 mil reproduccions a YouTube i més de 80 mil escoltes a Spotify. I quasi d’immediat, va arribar “Adéu”, per convertir-se en tota una declaració d’intencions. Tema doblement especial, ja que també hi participen Vera, Bárbara i Marcos de Mafalda.

11 cançons

‘Translúcid’ és un disc replet de missatges esquinçadors i de girs musicals, que ja es comencen a mostrar des de la primera “140K” o des de “Referents”. Dos de les cançons que més ens recorden a Smoking Souls tal i com els coneixem. No obstant això, ambdues són el punt d’inflexió perfecte a partir del qual tot comença a girar. Fidels sempre a ells mateixos, van mostrant les seves noves cartes: els nous sons, les distorsions i els girs vocals de Carles Caselles queden especialment patents en temes com “Conclusió Fatal”, “Equilibri”, “Anestèsica” o “Cadenes i Crisàlides”.

Smoking Souls Translúcid

Foto: Mario Zamora

Les lluites diàries que lliurem contra nosaltres mateixos, la energia que ens impulsa a intentar canviar el nostre món o la importància de contar en les nostres vides amb suports, amb referents. Uns missatges que romandran intactes en aquest Translúcid, que també té la seva part més intimista, aquella que et pessiga el cor i de la qual és impossible sortir il·lès. Com és el cas de “Metralleta i Café”, cançó que ens submergeix en un ambient més bèl·lic i que es torna especial, gràcies a la increïble veu de David Fernández, que amb el seu relat i recital inicial, és capaç de transportar-nos a milions de quilòmetres d’aquí. Cas especial també el de la cançó “Ara”, perfecta per tancar un àlbum d’aquestes dimensions.

I des d’avui, divendres 22 novembre, aquest treball ja està disponible! A més, la banda arranca demà amb la signatura de discs: el 23 els trobarem a l’FNAC Illa Diagonal de Barcelona a les 19:00 h, mentre que el dia 27 a la mateixa hora, hi seran a l’FNAC Sant Agustí de València.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
15
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €