Pawns: la Guerra Civil espanyola contada per la Generació Z

Ja està disponible íntegre per al seu visionat el curtmetratge Pawns del valencià Pablo Pagán. El curt ens conta la història d’un soldat republicà durant la Guerra Civil espanyola, i la seua particularitat resideix en que el seu director, guionista i la majoria de rols es ha exercit Pablo Pagán, de tan sols 18 anys. Pawns ha obtingut diversos premis i seleccions a festivals, inclús internacionals. Sense més introducció el podeu veure íntegre prement ací.

Pawns

Pawns és un curtmetratge ambientat en la Guerra Civil espanyola. A través de salts entre línies temporals, ens conta la història d’un soldat republicà i les feries que aquest conflicte deixa en ell. Amb una durada de 15 minuts, podem veure 2 línies temporals clarament definides. A la línia temporal de 2004, una jove demana al seu iaio que li conte històries de la guerra mentre juguen als escacs. Les narracions ens transporten al 1937, on veiem al iaio combatent al bàndol republicà.

Pawns

Fotograma del curtmetrage Pawns

 

Pawns va estar filmat a les trinxeres de Viver (Alta Palància) i a un pis de València i ha obtingut diversos premis i seleccions a festivals d’àmbit estatal i internacionals. Al llarg de l’any 2019, Pawns va ser seleccionat en nombrosos festivals nacionals i internacionals, entre els quals destaquen la secció EAJ de Cinemajove València, on va aconseguir el premi especial “Residència EAJ” i el premi a Millor Actriu, i el festival de Vila-real “Cineculpable“, on va aconseguir una nominació a el premi “Manuel Villareal”.

Pablo Pagán

Pawns Pablo Pagán

Pablo Pagán. Foto: pablopagan.com

Fa 2 anys, amb els 16 recent complits, Pablo Pagán va començar a desenvolupar el que seria el projecte que li canviaria la vida. El jove de La Canyada, Paterna (Horta Oest), va començar a desenvolupar aquest projecte sense pràcticament cap mitjà. Així que va apostar per recórrer a un crowfunding amb què va aconseguir recaptar 2.700 €.

A causa de la seua curta edat, Pablo reconeix que va haver de lluitar perquè se’l prengués seriosament. Finalment va poder contactar amb persones que van creure en ell i el van ajudar en tot el possible. El fet del baix pressupost i altres entrebancs, van obligar a Pablo a exercir la gran majoria dels rols dins d’un curtmetratge. Així, als títols de crèdits, podem veure que figura com director, guionista, fotògraf, operador de càmera, cap de so, d’edició, d’efectes especials i disseny gràfic.

Pablo va haver de formar-se de manera autodidacta, mentre compaginava els seus estudis de batxillerat. Finalment, va aconseguir acabar el curtmetratge, i actualment viu a Terrassa on cursa estudis de cinema i audiovisuals a la reconeguda Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC). A la seua web personal, podeu veure els seus altres treballs, i un muntó de vídeos sobre el makin of de Pawns.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €