Aina Monferrer, la profe youtuber amb qui aprovaràs el valencià

Hui us presentem, si encara no la coneixeu, a Aina Monferrer, la youtuber divulgadora lingüística. Des del seu canal, Aina publica vídeos explicatius sobre les proves de certificació de C1 i C2 de valencià. Es tracten de vídeos de consulta on ens ajuda a superar les proves de l’Escola Oficial d’Idiomes però també de la Junta Qualificadora i de la CieaCOVA. Els seus vídeos amb més èxit són aquells amb els quals dona consells per a encarar les proves. Com per exemple aquest on dona idees de vocabulari. Una autèntica valentuber!

De mica en mica s’ompli la pica

Més enllà del seu canal de YouTube, també podeu visitar la seua pàgina web anomenada De mica en mica s’ompli la pica. Allí hi trobaràs moltíssim material d’aprenentatge classificat per àmbit temàtic, tipus de tasca i també experiències didàctiques completes. Per si fora poc, a més, hi podem trobar articles d’investigació, ressenyes i recerques ben interessants com per exemple aquest sobre l’ús del català que fan a Twitter els líders d’opinió valencians o aquesta reflexió sobre la reconstrucció de l’imaginari col·lectiu valencià a través d’À Punt.

Tot el material que conté la web és gratuït i de consum lliure, sempre que siga sense fins lucratius i citant-ne l’autoria.

Aina Monferrer

Natural de Borriana (Plana Baixa), Aina Monferrer té un currículum envejable. Està llicenciada en Comunicació Audiovisual i Grau en Llengua i Literatura Catalanes. També té el Màster en Comunicació Intercultural i Ensenyament de Llengües i el Màster de Professorat. És Doctora Internacional Cum Laude i Premi Extraordinari de Tesi 2016 de l’UJI amb la tesi Estudi lingüístic, literari i textual de la poesia de Vicent Andrés Estellés en un marc d’interessos traductològics i didàctics, sota la direcció de Vicent Salvador. A més, ha estat lectora de català a la Universidade de São Paulo.

Compagina la feina de professora a l’Escola Oficial d’Idiomes de Castelló amb la de professora associada a la Universitat Jaume I. Autora de desenes de publicacions, comunicacions i seminaris a universitats internacionals sobre llengua, literatura i cultura catalanes. Fa dos setmanes, la institució Alfons el Magnànim li ha publicat el llibre Vicent Andrés Estellés i la literatura a l’aula. Aquest llibre és el resultat de més de deu anys dedicats a la investigació en literatura catalana i concretament en l’obra poètica d’Estellés.

També té inquietuds musicals i les vol plasmar al projecte musical anomenat Psicopompa del qual ja coneixem dos cançons. Les pots escoltar a Spotify.

Aquest dissabte 11 de gener de 2020 la podreu trobar parlant sobre l’estil del poeta i sobre aplicacions didàctiques de la poesia al Centre el Carme de Cultura Contemporània de València a les 10 h en les jornades “Literatura Universal: una altra mirada”, organitzades pel CEFIRE de Multilingüisme. Ací teniu el vídeo de la presentació.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €