Un febrer brillant! Coneix la programació dels teatres valencians

Teatre Rialto

Del 13 de febrer al 2 de març 2020 el Teatre Rialto de València acollirà Godot. Aquesta obra és tota una experiència escènica, una proposta lúdica on tots els actors són espectadors i tots els espectadors poden ser actors. Un espectacle on el públic assisteix al seu propi espectacle. De fet, l’obra va causar escàndol en la seua època. En les primeres representacions, la meitat de la sala eixia abans del final de l’Acte I. Altres espectadors es quedaven per a esbroncar als autors i enfrontar-se als quals els havia agradat l’obra, fins al punt que en una ocasió va caldre baixar el teló al principi de l’acte II. I és que ja ho deia el seu autor Samuel Beckett: «El públic és un monstre de mil culs».

Funcions: Dimecres matinals per a instituts i grups a les 10:30 h; dijous i diumenges a les 19 h.  (excepte diumenge 12 de gener a les 20 h) i divendres i dissabtes a les 20 h. Els dies 8, 18 i 19 de març no hi haurà funció. Entrades ja a la venda, en taquilles, entradas.com, atrapalo.com.

Teatre Principal de València

Vendre l’ànima a canvi de la joventut eterna i gaudir dels plaers mundanals o accedir al coneixement il·limitat, són els motors més coneguts de Fausto: mite fonamental de la nostra cultura occidental. El clàssic de J.W. Goethe, adaptat per Artur Sánchez Velasco i Jaume Policarpo parteix d’una posada en escena plena de força estètica i intensitat interpretativa. Funcions del 31 de gener al 9 de febrer: dijous, divendres i dissabte a les 20 h i diumenge a les 18 h. Entrades ja a la venda, en taquilles, entradas.com, atrapalo.com i oferplan.

La casa de les aranyes de Paco Zarzoso ens mostra la dificultat d’uns personatges a l’hora de gestionar un passat misteriós que condiciona el seu present. A la vora d’un pantà s’alça un edifici mig abandonat, on durant força temps només hi han viscut algunes aranyes descomunals. La casa de les aranyes retrata amb una fràgil delicadesa la desolació d’unes vides distanciades del contacte amb la resta de la societat. Funcions del 14 al 23 de febrer: Dijous, divendres i dissabte a les 20 h i iumenge a les 18 h. Entrades ja a la venda, en taquilles, entradas.com i atrapalo.com.

Teatre Micalet

La Companyia Teatre Micalet arranca la celebració dels 25 anys amb la tornada de El Jardí dels Cirerers. Ahir, dimecres 29 de gener tornava als escenaris del Teatre Micalet El Jardí dels Cirerers, obra guardonada amb el Premi de les Arts Escèniques Valencianes 2019 al millor espectacle de teatre. Versionada per Manuel Molins i dirigida per Joan Peris, aquesta peça icònica del dramaturg rus Anton Thèkhov, romandrà en cartell fins al 23 de febrer.

El Jardí dels Cirerers planteja una reflexió al voltant d’un món en crisi que troba moltes similituds amb la realitat actual, una època de canvis i descomposició d’estructures. La Companyia Teatre Micalet arranca un any en el qual se celebra el 25é aniversari. Al mes de maig, estrenarà la seua 34a producció pròpia, que continuarà amb la línia de la seua trajectòria. Funcions: dimecres, dijous i divendres a les 20:00 (excepte divendres 31 a les 19h) i dissabtes i diumenges a les 19:00 h.

Entrades a la venda en la web del Teatre Micalet i a la taquilla del teatre els dies de funció una hora abans de l’espectacle.

La Mutant

L’espectacle de dansa Tres de Ballet Triàdic s’estrenarà els dies 14 i 15 de febrer (20:30) a la sala La Mutant de València. Entrades disponibles a la web de La Mutant. Una setmana després, el 22, 23 i 24 de febrer arriba Hemos venido a darlo todo (foto de portada) un espectacle musical a mig camí entre el concert escènic i el teatre experiencial. La companyia Voadora revisa els materials sonors que la NASA va enviar a l’espai, els quals ens expliquen molt més sobre nosaltres mateixos del que l’agència espacial mai va poder imaginar. Funcions a les 20:30 h (dies 21 i 22), 19 h (dia 23), venda d’entrades ací.

Teatre el Musical

Tres obres es representaran al Teatre el Musical de València al mes de febrer. Próximo (1 de febrer, 20:30) ens narra una història d’amor marcada per la llunyania física representada amb dos personatges que veiem a mig metre en escena, però que es troben en realitat, a milers de quilòmetres. Lo nunca visto (7 de febrer, 20:30) ens conta com una decrèpita professora de dansa i teatre per a xiquetes decideix realitzar un espectacle que revolucione l’art contemporani. A Las canciones (14 i 15 de febrer, 20:30), un grup de persones es reuneix per escoltar diverses músiques. I el que en principi semblava un acte inofensiu -un grup de gent escoltant i cantant músiques- acaba per transformar-los a tots. Entrades per a tots els espectacles entrant ací.

Teatre Arniches d’Alacant

Fins a 5 obres de teatre ompliran la programació de l’Arniches d’Alacant dels pròxims dies. Tupper Sex  (31 de gener, 20:30) és una comèdia que pretén visibilitzar una realitat social: la situació de les dones majors de hui. Hamlet de Bambalina Teatre (18 de febrer, 20:30) és un joc particular amb una de les tragèdies més rellevants de Shakespeare, un repte amb titelles que representen els personatges i un sol intèrpret demiürg. El pequeño poni (28 de febrer, 20:30) és una obra dedicada a tots els xiquets que han patit insults i agressions físiques en l’àmbit escolar sense que ningú al seu al voltant haja fet res per a evitar-ho.

Gran Teatre d’Elx

El Gran Teatre d’Elx compleix 100 anys aquest 2020 i al febrer comença la seua programació especial del seu centenari. Entre les actuacions d’humor i les musicals de Revólver i Ara Malikian, sols hi haurà una obra de teatre. Juana (22 de febrer, 20:00) amb Aitana SánchezGijón i Chevy Muraday és un espectacle que dona protagonisme a les fortes dones que van lluitar i lluiten pels seus desitjos de realització. Més informació ací.

Teatre Principal de Castelló

5 produccions destaquen a la programació del Teatre Principal de Castelló. Tórtola  (30 de gener, 20:00) ens conta la història de Carme Tórtola, la musa del perfum, la maja, la viatgera antropòloga, la gran col·leccionista, la Xamana mestissa. A Acampada (1 de febrer, 20:00), 6 amics amb cultures i capacitats físiques i psicològiques diverses passaren un cap de setmana junts en la natura.

La dona del 600 (16 de febrer, 20:00) és una obra on Montse li fa un regal inesperat a Tomàs, son pare viudo: la maqueta d’un Seat 600. Las cosas que sé que son verdad (23 de febrer, 18:00) ens narra el creixement i canvi de quatre germans i germanes i els seus vincles amb el pare i la mare. Libració (27 de febrer, 20:00) ens presenta la trobada de dues dones soles en un parc, a mitjanit. Una trobada que es repeteix i amb la sola presència de la lluna com a testimoni. Més info i entrades ací.

Teatre del Raval Gandia

El Teatre Raval de Gandia ens depara un mes de febrer molt musical amb el festival Hostes, però també hi han dates reservades per a algunes produccions teatrals. Grotowski (7 de febrer, 20:30) reflexiona sobre la societat contemporània a través del fet teatral amateur. Flamingos de fuego (8 de febrer, 18:00) és un conjunt còmic-músic-tropical format per tres músics que ens acosten clàssics del bolero, la cúmbia i el txa-txa-txa en versions còmiques. A Refugi (29 de febrer, 18:00) ens trobem humor i clown, en aquest espectacle sense paraules on es troben dues realitats: refugi i refugiat. Tota la informació i entrades ací.

Sala Russafa

Dins del IX Cicle de Companyies Valencianes, Sala Russafa acull una peça de Teatre Interactiu de la formació castellonenca Bullanga Companyia Teatral. Amb grans paral·lelismes entre la realitat i la ficció, El pacte recrea la formació i anunci d’un govern de coalició. Del 30 de gener all 2 de febrer es programa aquesta comèdia escrita i dirigida per Adrián Novella. Més informació i entrades anticipades, ací.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €