Oportunitat única! Xarrada oberta amb Pepe Mujica a València

L’expresident de l’Uruguai, Pepe Mujica, oferirà una xerrada a València aquesta setmana. Concretament el dijous 6 de febrer a les 13:00, al Centre del Carme Cultura Contemporània. Es tracta d’un acte únic durant la seua visita a València en el que mantindrà un col·loqui obert amb el públic, i d’accés gratuït. Aquesta conferència/col·loqui se celebra amb motiu del Premi Drets Humans atorgat pel Consell Valencià del Col·legi d’Advocats i la Fundació per la Justícia al propi Pepe Mujica.

Pepe Mújica

José Alberto Mujica (Montevideo, 1935) és un agricultor i polític que va ser President de l’Uruguai entre 2010 i 2015. Actualment és senador pel partit Frente Amplio. El seu estil de vida, humil i senzill sempre ha despertat la curiositat dels mitjans de comunicació. El fet de rebutjar el seu sou presidencial i destinar gran part del seu salari a causes benèfiques, li va implantar l’etiqueta de “president més pobre del món”. Va ser pioner al seu país proposant legalitzar el matrimoni de persones del mateix sexe, la despenalització de l’avortament, la legalització del cànnabis, entre d’altres.

Mujica és un dels polítics amb més carisma i amb un missatge més lúcid de l’esquerra política contemporània. El seu estil de vida poc corrent entre els polítics de condició similar, ha portat a que molts periodistes i cineastes hagen volgut contar la seua història. Allà pel 2014 Jordi Évole i l’equip del programa Salvados va viatjar fins el seu ranxo on van reflexionar sobre molts aspectes. El cineasta grec Emir Kusturica va filmar el passat 2018 el documental El Pepe, una vida suprema, on aborda les interioritats d’aquest activista polític. El documental el teniu disponible a Netflix.

Al País Valencià, l’escriptor callosí Vicent Galiana, va publicar un llibre al 2017, titulat Del fusell al Parlament (1966-2016). En ell s’explica com la guerrilla lidarada per Mujica, Movimiento de Liberación Nacional – Tupamaros (MLN-T) va arribar al parlament. El llibre compta amb l’epíleg escrit per Iñigo Errejón i pròleg de Lucía Topolanski l’esposa de Mujica.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €