El Triangulista clama “Paciència” amb el seu nou clip antivíric

El Triangulista llança el clip antivíric “Paciència”, una dosi de música i humor que crida a la reflexió davant la crisi del coronavirus. «Paciència, clemència, que el món es curarà! Demà comença hui, no ho deixes per demà!» Així comença la lletra d’aquest tema d’El Triangulista, “Paciència”, primer avanç, en forma de clip, del “Plàstic EP”, que inclourà també la resta de composicions de l’espectacle teatral Plàstic-tic-tic!, estrenat a l’octubre de 2019.

El Triangulista

No és casual que “Paciència” siga el primer tema llançat per El Triangulista, l’alter ego del músic, actor i activista cultural, Francesc Burgos. En aquests dies de crisi, la seua lletra és un clam mediambiental, una crida a la reflexió, una invitació al decreixement. I tot açò des de l’humor que caracteritza aquest polifacètic i inquiet artista, no-artista.

Francesc Burgos, ambientòleg de formació i director artístic de LaCasaCalba i del Teatre del Raval de Gandia, preocupat i ocupat sempre en temes mediambientals, assenyala que és urgent escoltar allò que ens diu el planeta. Sobretot en aquests dies de crisi sanitària: «Estem aprenent, amb el que està passant, la importància, per exemple, de la sobirania alimentària, de les cures i de la descongestió ambiental, enfront del model neo-liberal globalitzador, que està asfixiant el planeta. Els sistemes econòmics i socials de proximitat són els que estan salvant la situació en el present i haurien de ser els que governaren el futur», explica aquest artista, resident al Teatre del Raval de Gandia.

El triangulista

El Triangulista. Foto: Xepo WS

Amb aquest “clip antivíric” El Triangulista vol posar el seu gra de sorra en l’educació mediambiental. També en les lliçons que ens està deixant aquesta crisi i, cada dia, el planeta. Per això, el clip roda per les xarxes socials, amb l’objectiu de fer-nos reflexionar amb humor i trellat sobre el que ja tenim a sobre: «Un planeta que reclama un canvi de model socioeconòmic si no volem que explote».

Lletra

Paciència, clemència que el món es curarà
demà comença hui, no ho deixes per demà.
Però la paciència ja s’està acabant,
i el nostre planeta ja va protestant.
Perquè el nostre planeta estem malbaratant
Perquè el nostre planeta estem contaminant
Perquè el nostre planeta estem sobreexplotant
Perquè el nostre planeta estem destrossant.

Proposta pedagògica

En aquests dies en que l’alumnat ha de quedar-se a casa, El Triangulista, ben conscient de l’esforç que això suposa per a tota la comunitat educativa, ha volgut posar el seu gra de sorra amb una proposta lúdica i divertida, per alleugerar l’aprenentatge i afavorir la reflexió dels més menuts, a través de la música i l’humor.

Es tracta del “kit educatiu” de la cançó “Paciència”, al qual podeu accedir a través del següent enllaç, on trobareu tots els materials.

La lletra amb risa entra! Així ho creu El Triangulista. I així ho defén amb aquest “kit educatiu” que espera que us agrade.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €