L’International Dub Gathering torna a Catalunya pel seu 5é aniversari

International Dub Gathering 2020 celebra el 5è aniversari amb nou espai, shows exclusius i 10 sound systems. El festival, organitzat per Rototom i Dub Academy, torna a Catalunya en el seu cinquè aniversari. 10 sound systems, Jah Shaka, Pablo Gad, Queen Omega, Aba Shanti-I o Channel One seran els caps de cartell. L’IDG se celebrarà els dies 2, 3 i 4 d’abril a la Masia Pla dels Catalans a l’Aldea (Baix Ebre – Tarragona).

Internacional Dub Gathering 2020

L’International Dub Gathering (IDG) ha presentat el cartell amb tots els artistes i sound systems que participaran en la cinquena edició de festival, els dies 2, 3 i 4 d’abril. La principal novetat és el canvi d’ubicació de festival, que torna a celebrar-se a Catalunya, aquest cop a la Masia Pla dels Catalans, al municipi de l’Aldea (Tarragona). El nou espai ofereix 45.000 m2 envoltats de vegetació i que inclouen piscina, restaurants, Glamping o zona d’aparcament, a més de les 4 zones musicals que alberguen prop de 50 actuacions al llarg del dia i la nit.

International Dub Gathering 2020

Masia Pla dels Catalans

Més sound systems que mai a l’IDG

El festival de dub més important del sud d’Europa presenta per primera vegada fins a 10 sound systems en el seu cartell, alguns d’ells per primera vegada a Espanya, com el dels francesos Young Veteran Sound System, Indy Boca Sound System i des del Regne Unit Sasha Steppa Sound System. Un dels retorns més esperats serà sens dubte el de OBF Sound System, que aquesta vegada, a més d’oferir sessió al costat dels seus inseparables Charlie P, Sr. Wilson i Junior Roy, completa la seva actuació en l’IDG amb el seu propi equip de so, un dels més potents de tot Europa.

International Dub Gathering

Blackboard Jungle

 

A la cita de l’IDG tampoc faltarà l’infal·lible Blackboard Jungle Sound System, tot un referent de l’escena internacional i, des de França també, Wandem Sound System acompanyats per The Hornsmen Section, després d’oferir una de les millors actuacions en la passada edició de l’IDG . Pel que fa a propostes estatals, South Vibes Sound System des Màlaga debuta al IDG, al costat dels catalans Arise Sound System i l’amfitrió de l’esdeveniment Greenlight Sound System. El desè serà l’estrena de Rototom Sound System, una altra de les sorpreses que guarda aquesta cinquena edició d’IDG.

International Dub Gathering

Emperorfari

Jah Shaka, Pablo Gad o Queen Omega com a caps de cartell

Com ens té acostumats l’IDG, el seu cartell combina a llegendes vives de la història del dub i el sound system, al costat dels referents actuals i a les noves propostes que sorgeixen cada any a nivell internacional. A primera línia destaquen el retorn de Jah Shaka, un imprescindible de l’escena sound system mundial, al costat de
el veterà cantant Pablo Gad, que comparteixen el compromís per la transmissió de el roots dels 70. Tampoc falten dues icones del Nothing Hill Carnival, com són Aba Shanti-I i Channel One; per altra banda la cantant Queen Omega, des de Trinitat i Tobago, oferirà molt més que roots, arribant fins i tot al dancehall.

Shows exclusius que marquen la diferència

Lluny de ser els únics al·licients del cartell, l’IDG presenta una nova edició de l’exclusiu “Game of Dubs”, on 3 prolífics productors mesuren els seus treballs un per un. Aquesta vegada els protagonistes seran Iration Steppas amb Dennis Rootikal; Dub Judah dels Twinkle Brothers amb Keety Roots i Roberto Sánchez amb Benjammin.

Un altre dels shows exclusius als quals IDG té acostumat als seus assistents serà l’anomenat “Omega Frequency”, que uneix fins a 7 dones en una actuació única. Un projecte capitanejat per la productora italiana Sista Habesha al costat de les cantants i instrumentalistes Saralène, Sista Livity, Poetikah, Sista Marlou i Amelia Harmony. Omega Frequency és només un exemple de com el festival posa en valor la importància de donar equilibri a una escena on cada vegada hi ha més presència femenina amb un cartell que ve de la mà de més artistes com la reivindicativa Lvcha, Totally Dub, Sara Lugo juntament a Supa Mana o les ja assídues Belén Natali, Matah i High Paw.

International Dub Gathering

Matah

 

Més enllà de les actuacions exclusives que ofereix cada any l’IDG, altres noms destacats són el dels escocesos Mungo’s Hifi que ofereixen molt més que dub i roots. També hi seran els inseparables Màfia & Fluxy; compositors i productors d’artistes com Gregory Isaacs, John Holt o Johnny Clarke; el segueixen l’incansable productor Alpha Steppa costat de Ras Tinny; o el jamaicà Pressure acompanyat per I Grade Dub.

Glamping disponible al mateix recinte de festival

Una de les comoditats que ofereix l’IDG als seus assistents és la possibilitat de dormir a la zona Glamping, ubicada als jardins del festival, o bé a la zona habilitada per a auto-caravanes.

Una altra de les facilitats que ofereix la nova ubicació és la possibilitat d’arribar fins al festival còmodament amb autobús o amb tren. Des de les principals ciutats (Barcelona, Madrid, València, Bilbao o Saragossa), o directament des de l’Aeroport de Barcelona. Ja que les estacions estan situades a pocs metres de la Masia Pla dels Catalans.

Els abonaments de festival tenen un preu de 95 € i es poden adquirir a la pròpia web de l’esdeveniment. Prop de 7000 persones van gaudir en l’anterior edició del artistes de dub i reggae més destacats del panorama internacional i del millor ambient. A la web del festival es pot consultar també  tota la informació detallada sobre com arribar fins al recinte o les diferents opcions d’allotjament.

Més informació i entrades al Facebook i Instagram

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €