Com serà el Feslloc 2020?

feslloc

El Feslloc ha explicat alguns detalls de com serà l’edició d’enguany. El festival se celebrarà en el terme municipal de Benlloc, però la zona encara és sorpresa i sols han avançat que serà en un lloc apartat de la població, a 13 quilòmetres. A més, el públic podrà incloure algunes de les persones que tenen entrada.

Per una banda, el dijous 9 i divendres 10 les actuacions seran a l’auditori de Benlloc, però només per als veïns de la localitat. Per altra banda, el dissabte 11, sense acampada i amb un públic molt reduït i distribuït en espais separats per grups d’amics, se celebrarà el dia fort del festival amb 12 hores de música en valencià.

L’organització manté la gran majoria de les actuacions que havien anunciat abans de la pandèmia. El cartell del dissabte estarà protagonitzat per La Fúmiga, Smoking souls, Jazzwoman, El Diluvi, Feliu Ventura, Tardor, Tesa, Jonatan Penalba i Cactus. A més, asseguren que aquests i l’estructura tècnica que necessiten cobraran els sous dignes acordats abans de la crisi, malgrat haver reduït al mínim el format del festival. També estan treballant per oferir una versió en streaming.

EL FESTIVAL LLANÇA UNA CAMPANYA SOLIDÀRIA

Sota el lema “Cuidem la música, cuidem-nos!“, el Feslloc llança una campanya solidària de recaptació de fons per als treballadors de la música en valencià que inclou un sorteig per assistir al festival. La iniciativa va començar el dimarts i convida a les persones que ja disposaven d’una entrada que la donen a un fons de solidaritat per als treballadors —músics i tècnics—, a canvi de beneficis per al Feslloc 2021 i d’entrar en el sorteig —inicialment de 100 entrades— per a l’edició d’enguany.

No obstant això, qui tinga l’entrada i no vulga participar, pot guardar-la per al pròxim any o demanar el retorn dels diners. Per a les persones que encara no la tenen, s’obrin dos “entrades activista” de 12 €  i 24 € que també van destinades als treballadors de la música i ofereixen recompenses per al Feslloc 2021. A més, l’entrada que costa 24 € permet participar en el sorteig.

Les persones que guanyen el sorteig tindran tantes entrades com havien adquirit. Si només n’havien comprat una, podran anar amb una altra persona que tinga entrada. El sorteig es farà diumenge 5 de juliol a les 19 h i es podrà seguir aportant fins al diumenge 19 de juliol.

A més, la campanya no servirà per a finançar el festival, que enguany se sostindrà únicament a través de l’organització —l’Ajuntament de Benlloc i Escola Valenciana— i algunes subvencions, sinó per crear un fons solidari que permetrà contractar més actuacions —no en les dates del festival— per arribar a més treballadors de la música en valencià i programar més música en directe, sempre respectant les recomanacions sanitàries.

Foto: Pepe Girona

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €