Tota la informació sobre “La Mort de Guillem”

La Mort de Guillem Agulló

Guillem Agulló només tenia 18 anys quan una ganivetada al cor va posar fi a la seua vida. Havia estat preseleccionat com a nedador per als Jocs Olímpics de Barcelona i militava en moviments d’esquerres, com Maulets i SHARP. La matinada de l’11 d’abril de 1993 va ser assassinat a mans d’un grup d’extrema dreta que se n’anaren del lloc dels fets cantant el Cara al Sol. Tant la seua família com nombroses organitzacions polítiques, culturals i socials van denunciar reiteradament que era un crim d’odi. El judici va acabar amb l’absolució de tots els acusats menys l’autor material dels fets, Pedro Cuevas, que va passar només quatre anys a la presó.

Basant-se en aquestos fets la productora valenciana Suica Films i les catalanes Lastor Media i SomBatabat Produccions presenten “La Mort de Guillem“. Es tracta d’un film dirigit per Carlos Marques-Marcet que ha sigut capaç de reflectir l’angoixa de Carme o les misèries dels polítics  i jutges d’aquella època. Un relat duríssim on podem veure el coratge de la família Agulló Salvador, que esperem que ajude a donar a conèixer aquesta història sobretot a les noves generacions sobre el que va passar i el que no podem permetre que torne a passar.

La pel·lícula, després de l’èxit aconseguit en el Festival Internacional de Màlaga, s’estrena aquest cap de setmana als ABC Park de València, també al Cinema Girona de Barcelona i el Cinema Truffaut Girona. I el divendres 2 d’octubre la podrem veure en una emissió simultània en À Punt, TV3 i IB3 sent aquest fet un esdeveniment històric.

Per fer l’espera més curta Xavi Sarrià publica la cançó inèdita “No s’apaguen les estreles” una col·laboració amb l’Escoleta del Cor de l’Eliana i Pep Gimeno “Botifarra”.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €