L’últim fil de Macondo

«Esta setmana tanca la web de Macondo i volem contar-vos una història. Com diu el Mestre Botifarra: Obri cordell» Així comença el fil de Twitter que Macondo ha creat per contar-nos la seua història. El motiu? Aquesta setmana tanca definitivament la tenda online i no ha volgut que ningú es quede sense conéixer aquesta bonica història. La història de qui ha lluitat durant molts anys per mantindre a flotació el seu negoci, on havia depositat ganes i la seua il·lusió i la de moltes altres persones. Però ara més que mai, sabem que no és tasca fàcil.

Per a qui no la coneix, Macondo ha sigut la mítica botiga de marxandatge de molts i variats grups de música de la nostra terra. «Tot va començar el 2 de febrer de 2008. Jo tenia una tenda de roba i Comerç Just que es deia ‘Macondo’ perquè la majoria dels productes venien d’una cooperativa de Colòmbia que es deia així. També tenia samarretes de rock, rotllo SA, Los Suaves o Reincidentes», explica al fil de Twitter. I amb això, any rere any i concert rere concert, Macondo va començar a vendre samarretes de grups com Orxata, Aspencat o La Raíz.

Però si bé res és per sempre i ja són uns altres temps on cada grup es dedica al seu propi marxandatge i a altres models de negoci, Macondo tanca una època on la bona faena i l’empenyiment de la nostra música li han portat a viure per tot el món. En el fil de twitter podem sentir com ha gaudit d’un treball que li ha donat la vida, amics i moments que van decaure amb el tancament de la botiga d’Alacant, després amb el final de la mítica botiga de Benimaclet i ara també, amb el tancament de la web: «30/50 El boom ja havia passat, Orxata ja no estava i els grups que estaven ja es venien ells mateixos els seus productes. Em deixaven els seus productes a uns preus que m’obligaven a posar les samarretes a 18 o 20€ per a que fora rentable, cosa que no em donava la gana», explica.

Des de ja el record i respecte a qui va aconseguir que es passejaren per mig món les samarretes dels nostres grups, i a qui va aconseguir que es passejara per l’altre mig una samarreta amb una merda. La dels concerts, la del pijama o la de les ocasions especials. Perquè de ben segur tens una samarreta feta per Macondo i no sabies la vida que amagava darrere.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €