Programació especial d’ÀPunt per al 9 d’octubre

La televisió autonòmica valenciana, À Punt, oferirà una programació especial el divendres 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. S’encetarà, a les 8 del matí, amb el concert extraordinari de l’Orquestra de València que donarà pas a l’acte institucional des del Palau de la Generalitat que es podrà seguir tant per la televisió com per la ràdio. A les 9:30 h, la periodista Marta Ventura retransmetrà, des del balcó de l’Ajuntament de València, l’acte d’homenatge a la Senyera.
A més, al llarg del dia s’emetran connexions en directe des de totes les poblacions que celebren activitats en commemorar aquest dia.
Per a la programació de la vesprada, des de les 16:10 À Punt directe traslladarà la festa al seu magazín, conduït per Carolina Ferrer i Joan Espinosa, per rebre paisans ben il·lustres. Des de plató connectaran amb les commemoracions celebrades amb les condicions permeses, recordaran anteriors Nou d’Octubre i celebraran com a berenar la mocadorà de Sant Donís.
A les 19:15 serà el torn de La vida salvatge, un documental de Miguel Llorens que contempla la naturalesa dels racons més espectaculars del territori valencià. Seguit d’aquest, hi haurà doble sessió de cinema. En primer lloc, l’òpera prima del director Nacho Ruipérez, El Desenterrament, amb la participació d’À Punt Mèdia en la producció i l’Albufera i la Ruta del Bakalao al rerefons de la trama. Per terminar la sessió, la pel·lícula Fishbone, d’Adán Aliaga

La ràdio d’À Punt estrena ‘Operació Elefteria’ 

Amb motiu del Nou d’Octubre, la ràdio d’À Punt reviu el dia que va ser retirada l’estàtua eqüestre de Franco de la plaça de l’Ajuntament de València amb l’estrena d’Operació Elefteria, la peça de radioteatre que recrea el moment en què 13 homes i dones encaputxats aconseguiren serrar i retirar el símbol franquista a pesar dels atacs dels partidaris del dictador. S’emetrà a les 21:00 hores per la ràdio d’À Punt Mèdia.

Reviu les 11 angunioses hores necessàries per a retirar l’estàtua que encara presidia la plaça de l’Ajuntament de València l’any 1983. Una operació que començava a les 3 de la matinada enmig de nombroses càrregues policials pels enfrontaments entre partidaris i detractors del dictador que cridaven “el burro i l’haca, fora de la plaça”.

L’Operació Elefteria va ser batejada així per l’aleshores alcalde de València, Ricard Pérez Casado. En grec, elefteria significa ‘llibertat’ i això és el que suposava poder retirar el símbol franquista que presidia la plaça a pesar d’estar ja en la Transició.
Creat pel dramaturg valencià Gabi Ochoa, és el projecte de radioteatre guanyador del concurs posat en marxa per l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i À Punt, dins del pla Reactivem, que pretén donar suport al teixit creatiu i interpretatiu de les arts escèniques valencianes. La part artística l’ha aportat l’IVC, i la part tècnica i estudi de gravació, la radiotelevisió valenciana.
Arreplega documents sonors històrics i testimonis reals de membres de l’equip de govern el 1983 com ara Pedro Zamora (encarregat d’executar l’operació Elefteria), i els directors dels periòdics María Consuelo Reyna (Las Provincias) i Ferran Belda (Levante-EMV).

Grabació d”Operació Eleftería’

La documentació ha sigut faena de Ricard Pérez Casado i del periodista i escriptor Carlos Aimeur.
És una coproducció dirigida per Pau Martínez i Gabi Ochoa i els actors que hi participen són Carles Sanjaime, Cristina Fernández Pintado, Sergio Caballero, Paola Navalón, Xavi Castillo, Robert Roig, Ramón Ródenas, Greta Ruiz, amb la col·laboració de la periodista Jèssica Crespo. La banda sonora corre a càrrec del músic torrentí Pau Alabajos.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €