Eres activista pel valencià? Descobreix les 4 formes per ser-ho

Activista pel valencià

Escola Valenciana ha posat en marxa la campanya ‘Unim-nos’, Coincidint amb el 37é aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, per a promoure i captar Activistes pel Valencià. La campanya compta amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, la Diputació de València i Caixa Popular. També hi participa la periodista d’À Punt Adelaida Ferre, l’actor i fundador d’Esclafit Teatre Joan Nave, la creadora de contingut en valencià Sílvia Miss Tagless i la voluntària pel valencià Yamila Torres.

L’entitat cívica destaca el paper que han de tindre les persones amb sensibilitat lingüística. Segons el president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, “el valencià està viu per cada activista com tu que el gasta, però no aconseguirem res si no treballem de forma coordinada. Estem convençudes que, si totes i tots els Activistes pel Valencià ens organitzem i, sobretot, ens unim, podem arribar molt lluny”.

Escola Valenciana ha destacat els avanços produïts amb el canvi de govern: l’ensenyament en valencià ha passat del 30% al 52%, tornem a comptar amb mitjans públics en valencià, hi ha una una Oficina de Drets Lingüístics i el valencià serà un requisit per al funcionariat. No obstant això, ha urgit a que Activistes pel Valencià es mobilitzen i prenguen un paper més actiu que puga fer valdre els drets lingüístics de valencianoparlants i que garantisca la supervivència de la nostra llengua. “Encara s’ha d’aprovar una Llei d’Igualtat Lingüística que garantisca els nostres drets. També exigim la reciprocitat de mitjans de comunicació en valencià. I hem d’aconseguir la incorporació i l’extensió de la immersió lingüística a tot el sistema educatiu”, insisteixen des de la federació.

Quatre formes de ser Activista pel Valencià

La campanya, que està disponible al web activistespelvalencia.org, presenta quatre formes diferents de col·laboració amb el valencià.

  1. Mitjançant una quota o aportacions econòmiques puntuals que permeten a l’entitat la seua independència organitzativa i econòmica. Donat el caràcter d’interés públic que té Escola Valenciana, aquesta quota és 100% desgravable a la declaració de la renda, fins a 150 euros.
  2. Amb la implicació en els diferents projectes i iniciatives que porta endavant l’entitat. Gràcies a que milers de persones dediquen part del seu temps, són possibles projectes de promoció lingüística com el Voluntariat pel Valencià.
  3. Practica activisme en xarxes socials contribuïsca amb la difusió de campanyes pel valencià als seus canals. Així, es podran visibilitzar i amplificar els missatges de l’entitat i arribar a un públic major.
  4. Comprar en valencià, gràcies a la xarxa d’Empreses Amigues d’Escola Valenciana i, també, mitjançant la targeta pel valencià de Caixa Popular, que cedeix a Escola Valenciana el 0,7% de l’import de les compres pagades amb aquesta targeta.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €