Així serà Cinema Jove 2020

Cinema Jove celebrarà la seua 35 edició del 5 al 9 de desembre a la ciutat de València, després de la suspensió al juny per la incidència de la Covid. El Festival Internacional de Cinema de l’Institut Valencià de Cultura, que any rere any coincideix amb el començament de l’estiu, reprén la seua activitat amb totes les garanties sanitàries.

El director de la cita cultural, Carlos Madrid, ha manifestat la sensació d’incertesa que provoca tirar avant un festival en aquests temps, junt a les ganes, l’optimisme i la voluntat de mostrar la programació al públic.

Enguany la mostra està dedicada a descobrir i donar suport al talent jove, i constarà de les seues habituals seccions de curtmetratges i ‘websèries’ a competició. A més inclourà la projecció d’una selecció de llargmetratges fora de concurs. La programació es completarà amb una sèrie de projeccions especials que s’anunciaran en pròximes dates.

A causa de les restriccions sanitàries el programa serà més reduit que de costum,  l’aforament també i l’organització s’adaptarà per a garantir la seguretat dels espectadors en tot moment.

El cartell d’enguany, signat per la dissenyadora i cartellista Marta Pina, ha estat presentat a La Mutant. La dissenyadora, llicenciada en Belles Arts i titulada especialista en Gravat i Sistemes d’Estampació per la Universitat Politècnica de València, explica el seu treball: «La forma en què el cinema ens impacta canvia amb les persones, fins i tot amb els dies, i això és el que he volgut transmetre en el cartell de #35CinemaJove: un poliedre les parts del qual representen els diferents aspectes d’una història. Cada persona veu les pel·lícules amb un to propi, es per això que el nostre cartell també té diferents versions».

El treball de Marta Pina ha aportat un gran ventall de possibilitats per a jugar amb la imatge gràfica del festival, perquè amb el seu disseny recalca la importància del moviment  a l’hora de crear els diferents formats, tant per a xarxes socials com per a cartelleria urbana, un aspecte que està totalment d’acord amb el cinematogràfic.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €